Samenwerking met Paleis voor Volksvlijt aan wijkwandeling Boschveld

  • Woensdag 30 juni 2021

Wijkwandeling/audiotour door Boschveld

‘Paleis voor Volksvlijt werkt samen met Copernikkel aan productie’

 

 

Foto: Olaf Smit

Als Ambassadeur van het Paleis voor Volksvlijt heeft Copernikkel nauw samengewerkt met datzelfde Paleis voor Volksvlijt aan de WIJkwandeling door Boschveld. Het gaat om een audiotour die 30 juni van start ging. De officiële opening was in de Boschveldtuin met een bijdrage van onder meer wethouder (en Boschvelder) Ufuk Kâhya, Vincent van den Elshout namens het Paleis voor Volksvlijt en Janneke Franke namens Copernikkel.

Speciaal voor de gelegenheid had Janneke met de Boschveldband een wijklied geschreven over het 'Boschveldgevoel'. Tijdens de uitvoering geholpen door het Copernikkelkoor en vele buurtbewoners.

Gratis audiotour/wijkwandeling door Boschveld
Paleis voor Volksvlijt geeft een stem aan de bewoners van Boschveld met de Wijkwandeling, een route voerde langs de vele gezichten en talloze culturen in onze kleurrijke buurt: Bewust-Wonen-Werken-Boschveld, Boschveldtuin, Fietswerkplaats, NaaiMeetUp, Parallelweg, Voetbalkooi, Voltastraat 58, de BoschveldWereldkeuken (locatie BBS) en Copernikkel.

De dames van de Parallelweg
Wanneer is een ketting op, volgens een Perzische fietsenmaker? Waarom heeft Selma een korte navelstreng? Waar zijn de dames van de Parallelweg gebleven? Wat doen de scouts van PSV en Feyenoord bij de voetbalkooi? En wie chillen daar in de kas?

Bewoners vertellen
Je komt het te weten tijdens de Wijkwandeling, een wandeltocht door de Bossche wijk Boschveld, vlak achter het station, waar de bewoners je hun verhalen vertellen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen, verteld door de bewoners van een roemruchte wijk met vele gezichten.

Telefoon, koptelefoons en QR-codes
Voor de gratis Wijkwandeling heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Op wijkwandeling.nl vind je een plattegrond met tien locaties in Boschveld; op elke locatie is een QR-code te scannen die leidt naar een verhaal. Wanneer en in welke volgorde je de Wijkwandeling loopt of fietst, bepaal je zelf. Elk verhaal duurt ca. vijf minuten.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl