HET FIETSHUIS

 

 

 

 

HET FIETSHUIS

Aan de Kelvinstraat in Boschveld maak je zelf je fiets. Andere bewoners helpen je daarbij. Twee vliegen in één klap: je fiets is weer gemaakt en je leert stap voor stap fietsen maken. Weer anderen krijgen fietsles.


EEN OLIEVLEK

Soms weet je bij binnenkomst al dat het goed zit. Je voelt je onmiddellijk thuis. Dat is wat je ervaart als je de eerste stap over de drempel van Het Fietshuis zet. Je komt binnen in een gezellige ruimte. Aan de ronde tafel zitten mannen en vrouwen. Ze overleggen over reparaties en de fietslessen van de volgende dag en buurten volop. Op verschillende plekken in de ruimte zijn mensen hun fiets aan het repareren. Ze zijn bezig met kabeltjes, tandwielen en kettingen. Met tangetjes en moeren. Aan de werkbank legt iemand uit hoe je een wiel spaakt. Enkele kinderen lopen binnen om iets te vragen over hun vaste woensdagmiddag. Buiten leren vrouwen fietsen. Het is een mooi schouwspel. Gemoedelijk, gastvrij en gezellig. Albert van der Most en Jochem Kromhout zorgen er met anderen voor dat Het Fietshuis goed loopt: "Het Fietshuis is als een olievlek. De een brengt de ander mee. De een steekt de ander aan. We gebruiken elkaars talenten. Samen maken we er iets moois van. Kom eens een kijkje nemen."

 

WIND MEE

De Fietswerkplaats (de voorganger van Het Fietshuis) bracht eerder een leuk boekje uit over haar tienjarige reilen en zeilen. De trots in "Wind Mee" spat van de verhalen af, geeft een fraai inkijkje in de keuken en beschrijft de Boschveldmanier, de manier van aanpak die de Fietswerkplaats en andere initiatieven in Boschveld een fundament heeft gegeven.

 

FIETSLESTIJDEN

Kijk in onze Agenda voor de recente openingstijden.

 

MEER WETEN

Bel Albert op 06 - 48 22 35 36, loop eens binnen bij Het Fietshuis in de garageboxen achter Kelvinstraat 23:

maandag: 10.00 - 14.00 uur
dinsdag: 10.00 - 14.00 uur
woensdag: 10.00 - 16.00 uur

 

PUBLICATIES

Wind Mee Fietswerkplaats Wij Gaan Fietsen

Download 'Wind Mee' (113 MB)

 

LOCATIE

Het Fietshuis (voorheen FietsWerkplaats Boschveld)
(Garagebox achter) Kelvinstraat 23
5223 GD 's-Hertogenbosch
T: 06 - 48 22 35 36 (Albert)

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl