BOSCHVELD & DEUTEREN

 

 

 

 

KLEURRIJK BOSCHVELD

Boschveld is een bijzondere wijk met bijzondere bewoners. Het ligt aan de westkant van ’s-Hertogenbosch. Achter het station en langs het spoor wonen en leven ruim 3000 mensen in zo’n 1500 woningen. Ooit een volkswijk is Boschveld nu een kleurrijke wijk met meer dan veertig procent bewoners van buitenlandse komaf. Er huizen zestig nationaliteiten. Is zo’n mix van bewoners elders weleens een bron van spanningen, in Boschveld is daar eigenlijk weinig tot niets van te merken. Bewoners wonen als goede buren samen, zijn actief en hebben duidelijk iets over voor hun wijk. Dat zie je terug aan de vele activiteiten en initiatieven die Boschveld rijk is.

 

OOK UIT DEUTEREN

Steeds meer bewoners van Deuteren en Paleiskwartier zijn in Copernikkel of bij één van de bewonersactiviteiten te vinden. Ook maken zij meer en meer gebruik van de diensten van de Klussendienst, de NaaiMeetUp en de BoschveldWereldkeuken.

 

 

WIJKRAAD BOSCHVELD

Los van Copernikkel is nog een andere bewonersorganisatie actief in Boschveld. Dat is het Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld (OBB). Een vereniging voor en door leden. Iedereen die in Boschveld woont of (als  vrijwilliger) werkt kan lid worden. Het OBB heeft de functie als Wijkraad van Boschveld en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over ontwikkelingen die met de wijk te maken hebben.
Voor meer informatie bezoek je de website van het OBB.

 

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl