De Boschveld Wijkmaaltijd

Elk laatste vrijdag van de maand!

Een keer per maand koken zowel bewoners als de koks van de BoschveldWereldKeuken voor ongeveer vijftien à twintig bewoners van Boschveld, Deuteren en het Paleiskwartier. Maar andere buurten zijn ook welkom hoor! Het is elke keer weer een verrassing welke kok uit welk land welk gerecht op tafel tovert. De Wijkmaaltijd kan meteen ook gelden als de "opleidingskeuken" om mee te gaan doen aan de BoschveldWereldkeuken.


Deelnemen: €6,- per persoon

 

VOOR & DOOR BEWONERS
De Wijkmaaltijd wordt verzorgd door de BoschveldWereldkeuken én bewoners van Boschveld, Deuteren en Paleiskwartier. De intentie is gezellig samen koken, samen eten en natuurlijk ook weer opruimen! We doen dat op de Boschveld manier die uitgaat van gelijkwaardigheid, vertrouwen en respect. Zelf aanpakken en zelf verantwoordelijkheid nemen. Niet alleen meedoen, maar samen de "tent" draaien.

 

WAAR & WANNEER
Elke laatste vrijdag van de maand ben je van 18.00 tot 20.00 uur welkom in de activiteitenkeuken van BBS Boschveld. Bij mooi weer zitten we in de Boschveldtuin of buiten op het terras bij de keuken. 

 

VOORAF AANMELDEN
Geef op de dag van de Wijkmaaltijd vóór 10.00 uur door of je mee wil eten en of je vegetarisch eet. Meld je aan via whatsapp (06-25215340) of via wijkmaaltijd@copernikkel.nl of loop gezellig even binnen bij Copernikkel. Betalen kan bij binnenkomst contant of met pin/contactloos.

 

WIL JE OOK EENS KOKEN?
Je kunt jezelf opgeven als je de wijkmaaltijd eens wil koken! Met de buurvrouw of buurman, of met vrienden. Wij kunnen altijd voor extra keukenhulp zorgen! Vraag daar meer info over bij Copernikkel: 06-25215340

 

'UITGESTELDE MAALTIJD'
Deelnemen aan de Wijkmaaltijd kost per persoon €6,-. Dat lijkt niet veel maar soms telt voor iemand elk dubbeltje. Daarom wil de Wijkmaaltijd gaan werken met het principe van de 'uitgestelde maaltijd'. Als je een 'uitgestelde maaltijd' wil doneren betaal je dus voor twee maaltijden maar gebruikt er zelf maar één van waardoor de andere maaltijd als het ware kan worden doorgegeven aan iemand die er het geld niet voor heeft.

Een gewoonte die van oorsprong uit Napels komt met 'uitgestelde koffie': de 'Caffé sospeso'. 
Copernikkel kan op deze manier een bewoner uitnodigen die niet zoveel geld heeft maar zo toch aan kan schuiven bij zijn of haar buurtgenoten voor de Wijkmaaltijd.

 

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl