NAAI MEETUP

 

 

 

 

DE NAAIMEETUP

Zelf je kleding maken? Of zelf je kleding repareren? Loop eens binnen bij de NaaiMeetUp. Elke vrijdagochtend toveren ongeveer 10 vrouwen Copernikkel om tot een gezellig naaiatelier. Van prachtige kleurrijke stoffen maken zij de mooiste kleding. Andere kleding krijgt de reparatie die ze verdient.

De naaisters bij de NaaiMeet-up zijn ook druk met herstelnaaiwerk


PRACHTIGE JURKEN

Elke vrijdagochtend verzamelen gemiddeld tien vrouwen uit Boschveld in Copernikkel om kleding te maken of kleding te herstellen. Dat doen zij aan evenzoveel naaimachines die de NaaiMeetUp in huis heeft. Alle vrouwen zijn bezig op eigen niveau en tempo. Het gaat van beginners tot gevorderden. De vrouwen helpen elkaar en stap voor stap wordt iedereen beter. Behalve reparaties gaat het om kleding namaken of van patroon maken.

Leidi Haaijer begon zo’n 7 jaar geleden in haar eigen atelier met enkele vrouwen. Die verhuisden via de fietswerkplaats naar Copernikkel. "Ik deel mijn kennis en help anderen op weg. De een zit voor het eerst aan een naaimachine, de ander naait prachtige jurken. Iedereen kan meedoen. Ook mannen zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld een meneer die zijn broeken korter liet maken en nu op zoek is naar de handleidingen van onze naaimachines." Regelmatig maken de vrouwen dingen voor andere groepen in Boschveld. De gevlochten stoelzittingen voor het meubilair van de BoschveldWereldkeuken is van hun hand.

 

 

REPARATIES EN OPDRACHTEN

Op dinsdagmiddag wordt er ook in opdracht gewerkt. Het maken van theater- en balletkleding, een tarp (zonnescherm), gordijnen maken maar ook een broek inkorten of een jurk innemen. Elke dinsdagmiddag en woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur.

 

PRIJS VOOR TASJES TEGEN PLASTIC OVERLAST

De naaisters van de NaaiMeetUp maken sinds enige tijd fraaie tassen. Zij gebruiken daarvoor oude kleding of andere stoffen. Recyclen staat daarbij voorop. Voor 5 euro kun je zelf een tas maken, voor 10 euro krijg je daar begeleiding bij en voor 15 euro heb je een (beperkte) keuze uit geprefabriceerde tassen. Allemaal met het duurzame en sociale label NaaiMeetUp / Copernikkel.

Voor dit idee kreeg de NaaiMeetUp uit handen van wethouder Hoskam de prijs voor Tasjes tegen Plastic, een prijsvraag van gemeente en Afvalstoffendienst. Een mooie erkenning voor een mooi idee.

De NaaiMeetUp is een gezellige plek en er is volop gelegenheid om te buurten. Iedereen kan een keertje komen kijken of gewoon even binnenlopen.

 

MEER WETEN

Bel 06 18 35 96 43 of mail Leidi Haaijer of mail Copernikkel en loop eens binnen op woensdagmiddag, dinsdagmiddag of vrijdagochtend.

 

OPENINGSTIJDEN

Kijk in onze Agenda voor de recente openingstijden.

 

 

LOCATIE

Copernikkel "Tijdelijk"
Copernicuslaan 324
5223 ER ’s-Hertogenbosch
T: 06 - 25 21 53 40

Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl