Copernikkel 'wint' € 25.000

  • Donderdag 10 november 2022

Copernikkel 'wint' € 25.000,--

 

'Boschveld Klust' wordt project voor 'Ondernemen met je buurt’'

 

Copernikkel heeft vorige week een 'pitch' gewonnen bij het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) in Utrecht. Een vereniging van actieve bewonersgroepen door het hele land die zich inzetten voor hun buurt, net zoals Copernikkel. Onze Suzanne presenteerde (pitchte) daar een businessplan voor 'Boschveld Klust' en werd beloond met een bedrag van € 25.000.

 

(Foto: Alle deelnemers aan de pitch bij elkaar. Achteraan in het midden Suzanne, met bloemen.)

 

Banen voor je Buurt
Bij LSA worden trainingen gegeven en bijeenkomsten georganiseerd. Allemaal met het doel kennis aan elkaar door te geven en de bewonersgroepen te ondersteunen. Zo ontstaan sterke leefbare buurten.

Eén van de projecten om dit te bereiken is het programma 'Ondernemen met je buurt’. Dit betekent dat Copernikkel door de LSA wordt geholpen bij het creëren van betaald werk voor mensen uit de buurt. Er wordt veel vrijwilligerswerk gedaan bij Copernikkel en wellicht zijn er mogelijkheden om hier (gedeeltelijk) betaald werk van te maken.

 

Trainingsdagen en businessplan
Namens Copernikkel zijn Suzanne en Janneke, samen met andere deelnemers, bij 'Ondernemen met je buurt' in Utrecht bij elkaar geweest om te ontdekken hoe je het een en ander voor elkaar kunt krijgen en waar de kansen liggen. Ook werden ideeën van de andere bewonersgroepen, waaronder de Transfarmers (Graafse Akker) uit den Bosch, uitgewisseld en over gepraat. Uiteindelijk is er een businessplan en begroting gemaakt voor deze nieuwe Klussendienst voor de komende 3 jaar. Kort uitgelegd; hoe kunnen we meer mensen middels de Klussendienst aan werk helpen en hoe kunnen er meer klussen worden gedaan.

 

Pitch
Op 3 november zijn alle 8 businessplannen bij de LSA gepresenteerd en beoordeeld. Het goed opgezette en doordachte plan van 'Boschveld Klust' is mede door een vlammend betoog van Suzanne –‘de moeilijk te bereiken doelgroep zit bij Copernikkel’- beloond met een geldbedrag van € 25.000,--. Samen met partners zoals de gemeente en BrabantWonen gaan Suzanne en Janneke de komende tijd aan de slag om het businessplan verder uit te werken. We zijn bijzonder trots op hen en op dit resultaat. Wordt verder aan geklust...

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl