Feestelijke herstart van de fietsreparaties

  • Donderdag 29 april 2021

Feestelijke herstart van de fietsreparaties

"Wij Gaan 'weer' Fietsen!"

 

 

Foto & tekst: Olaf Smit

 

Fietsenproject Wij Gaan Fietsen is vanwege corona al een tijdje gesloten. Tot zover niks nieuws onder de zon. Maar er gloort licht in de kelder aan de Sint Teunislaan. Tijdens een corona-proof  'herstart-feestje' afgelopen donderdag werd door Willem van Engelen aangekondigd dat ze maandag 10 mei weer voorzichtig willen opstarten.


(Foto: Frans, Wilem en Frits poseren trots met hun cadeaus van Verwenzorg) 

 

Voorheen sleutelde men op de donderdag, dat is dus verschoven naar de maandag. Er zijn meer werkplekken (8 stuks) en er is ook meer ruimte om aan de fietsen te werken. Tijdens het bescheiden feestje voor de fietssleutelaars en een paar genodigden – buiten op de parkeerplaats – werden ook nog eens Frits, Willem en Frans (van 83 lentes jong!) in het zonnetje gezet. Hun vrijwillige inzet voor Wij Gaan Fietsen werd beloond met een prachtige tekening in lijst gemaakt door kunstenares Margot Peijnenborgh van Verwenzorg.

 

Rest ons nog te melden dat veel niet te repareren fietsen zijn gesloopt om meer ruimte te maken. De onderdelen die nog bruikbaar waren zijn bewaard en worden gebruikt om weer andere gedoneerde fietsen te repareren. Ook werd een partij fietsen (± 50) aan Stichting Loods gegeven om daar te worden opgeknapt en weer een nieuwe bestemming te krijgen.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl