Gereedschap geschonken door Toon van Stiphout

  • Donderdag 23 juli 2020

Toontje van Stiphout doneert al zijn gereedschap


Klussendienst en Copernikkel zijn blij verrast door zijn gulle gift

 

Foto's & tekst: Olaf Smit 

 

Copernikkel wordt op diverse manieren gesteund maar zo af en toe gebeurt dat toch wel op een heel bijzondere manier. Zo mocht Abdyl van de Klussendienst afgelopen week tot zijn verrassing een groot aantal dozen vol met klusspullen, apparaten en materialen in ontvangst nemen. Gulle gever is Toontje van Stiphout, naar eigen zeggen ook bekend als 'Kleine Toontje' of 'Toontje Deuteren'.


Foto: Toon (li) geeft instructies over de apparaten aan Abdyl (mi) maar die lijkt even te worden afgeleid door Toine, de neef van Toon.


Ziek

Toon is ernstig ziek en besloot om zelf nog het gereedschap aan Copernikkel te schenken. Gereedschap dat hij in zijn leven bij elkaar gespaard heeft. Op donderdag was hij, samen met zijn neef Toine, bij Copernikkel om zo’n 12 volle dozen af te geven. IJzerwaren, schilder spullen, elektrisch gereedschap, bevestigingsmateriaal, handgereedschap, noem het maar op. Toon was zelf even meegekomen om uit te leggen wat het allemaal was en hoe het moest worden gebruikt. 


Dankbaar

Abdyl is inmiddels druk bezig met het sorteren. Alle hoeken en gaten van zijn toch al niet zo grote klusruimte puilen uit. Maar dat maakt bij Copernikkel alleen maar iedereen blij. We zijn Toontje heel dankbaar voor zijn bijzondere én gulle gift. Deze vergeten we niet zo 1-2-3 meer.


*Op zaterdag 8 augustus 2020, twee weken na zijn bezoek aan ons, is Toon van Stiphout op 81-jarige leeftijd overleden. 

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl