Toontje van Stiphout doneert al zijn gereedschap


Klussendienst en Copernikkel zijn blij verrast door zijn gulle gift

 

Foto's & tekst: Olaf Smit 

 

Copernikkel wordt op diverse manieren gesteund maar zo af en toe gebeurt dat toch wel op een heel bijzondere manier. Zo mocht Abdyl van de Klussendienst afgelopen week tot zijn verrassing een groot aantal dozen vol met klusspullen, apparaten en materialen in ontvangst nemen. Gulle gever is Toontje Stiphout, naar eigen zeggen ook bekend als 'Kleine Toontje' of 'Toontje Deuteren'.


Foto: Toon (li) geeft instructies over de apparaten aan Abdyl (mi) maar die lijkt even te worden afgeleid door Toon z'n neef, Toine.

 

Ziek
Toon is ernstig ziek en besloot onder andere het gereedschap te schenken dat hij in zijn leven bij elkaar gespaard heeft. Op donderdag was hij, samen met zijn neef Toine, bij Copernikkel om zo’n 12 volle dozen af te geven. IJzerwaren, schilder spullen, elektrisch gereedschap, bevestigingsmateriaal, handgereedschap, noem het maar op. Toon was zelf even meegekomen om uit te leggen wat het allemaal was en hoe het moest worden gebruikt. 

 

Dankbaar
Abdyl is inmiddels druk bezig met het sorteren. Alle hoeken en gaten van zijn toch al niet zo grote klusruimte puilen uit. Maar dat maakt bij Copernikkel alleen maar iedereen blij. We zijn Toontje heel dankbaar voor zijn bijzondere én gulle gift. Deze vergeten we niet zo 1-2-3 meer.