Gastvrouwen na 14 weken weer bij elkaar

  • Donderdag 2 juli 2020

Ook onze gastvrouwen zijn blij na de zomer weer te starten


‘Maar eerst elkaar even in het echt zien na 14 Corona-weken’

 

Foto's: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen

 

Onze gastvrouwen hadden onlangs hun eerste ontmoeting weer met elkaar sinds het begin van Corona. De dames, en heer, ontmoetten elkaar na 14 weken weer in de Boschveldtuin voor een picknick. Een plek met voldoende ventilatie en ruimte. Dat deze vrouwen bijna allemaal fantastisch lekkere dingen kunnen maken was ons al bekend. Na deze picknick weten ze het ongetwijfeld ook van elkaar.


Foto: De kookkunsten uit 6 verschillende landen worden verzameld op de picknicktafels in de Boschveldtuin.

 

Stagiaire in tijde van Corona
Onze stagiaire Eva Sakkers (Avans Social Work) was tijdens de Corona 'lock down' degene die wekelijks een belrondje deed langs alle vrouwen en in de gaten hield of ze ergens hulp bij nodig hadden. Een van onze gastvrouwen bleek bijvoorbeeld gestrand te zijn in Marokko door de lock down. Samen met haar familie hebben Copernikkel en Eva gedaan wat mogelijk was om haar weer terug naar Nederland te halen, maar haar ook wat morele steun geboden per telefoon.

 


Foto: Eva (2e links) tussen de mensen waar ze het afgelopen half jaar veel mee heeft samengewerkt. 

Ontmoeten en afscheid nemen
Uit de wekelijkse belrondes en zoom-meetings bleek dat de gastvrouwen er vooral veel behoefte aan hadden om elkaar weer in het écht te kunnen zien. Dus zetten Eva en Janneke de picknick op poten zodra dat weer kon en mocht. Het was voor iedereen meteen ook het afscheid van Eva omdat haar stage bij Copernikkel er helaas op zat.

 

Na de zomer
De gastvrouwen gaan na de zomervakantie hun gewone taken langzaam maar zeker weer oppakken bij Copernikkel. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg september zijn, maar we nemen zelf toch ook nog even vakantie voor die tijd.

 


Foto: Het beviel iedereen uitstekend om weer eens samen te kunnen lachen, eten en drinken. 

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl