Copernikkelkoor al maanden gedwongen stil

  • Maandag 31 augustus 2020

Copernikkelkoor heeft al maanden niet kunnen zingen


Corona maatregelen maken het onmogelijk

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen

 

Sinds maart heeft het Copernikkelkoor niet meer mogen repeteren of optreden vanwege corona-maatregelen. Na de zomer zijn nog twee samenkomsten geweest maar verder niet. De koorleden hebben elkaar lang niet meer gezien dus iedereen kijkt nu reikhalzend uit naar het voorjaar om buiten te zingen.

Foto: Het Copernikkelkoor in betere tijden, bij het winterconcert 'Wijsjes uit het Oosten' in januari 2020.

 

Maatregelen
In het voorjaar en in de zomer waren de maatregelen nog dat we op 1,5 tot 2 meter afstand moesten blijven, niet achter elkaar maar in zigzag moesten zingen en de ruimte goed ventileren. Maar door verschillende uitbraken bij koren in Nederland - waarbij meer dan de helft ziek werd - besloot het Copernikkelkoor de repetities even op te schorten.

 

Verbod
In november kwam vervolgens voor amateurkoren een verbod om te repeteren of om concerten te geven. Daar kwam later nog het verbod bij om buiten de eigen woning met meer dan 2 personen te zijn.

 

[edit 29 december 2020]
De koorleden hebben elkaar nu sinds maart 3x gezien en gesproken, waarvan de laatste keer begin september. Iedereen kijkt nu reikhalzend uit naar het voorjaar om buiten te kunnen zingen.

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl