BoschveldWereldkeuken zit zonder keuken

  • Donderdag 31 december 2020

Wereldkeuken ontmanteld i.v.m. sloop woningen


Het pand wordt komende jaren 'werkkeet'

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen

 

Vanaf 18 januari 2021 kan de BoschveldWereldkeuken geen gebruik meer maken van de keuken aan het pleintje op de hoek van Copernicuslaan/Voltastraat. De keuken is de afgelopen 3 jaar belangeloos ter beschikking gesteld aan de wereldkeuken door Brabant Wonen. 

Foto: Ton en Ahmad aan het werk in de 'oude' keuken van de BoschveldWereldkeuken

 

Het blok wordt in de toekomst gesloopt maar dient eerst nog een aantal jaren als kantoor en schaftruimte voor de mensen die de sloop en nieuwbouw van de flats gaan uitvoeren. 

 

Catering voorlopig stopgezet
Door Corona waren er in 2020 jammer genoeg al zo goed als geen cateringopdrachten meer voor de BoschveldWereldkeuken. Daarom is ook besloten de catering voorlopig stop te zetten tot betere tijden aanbreken. Het vinden van een andere keuken is dan misschien wel niet gemakkelijk maar de zoektocht gaat gewoon door. Intussen heeft de AfhaalWereldmaaltijd een onderkomen gevonden bij de BBS. Helaas kan de catering daar niet ook naartoe.

 

Commerciële & Sociale functie
De BoschveldWereldkeuken bestaat uit 3 onderdelen: de Catering, de AfhaalWereldmaaltijd en de Wijkmaaltijd. De laatste twee hebben een sociaal karakter. Geld verdienen is daar niet het doel. Daarom passen die twee onderdelen van de BoschveldWereldkeuken  binnen de bestemming van de BBS. Maar omdat de catering een meer commercieel karakter heeft past die weer niet binnen die bestemmingsplannen. Daarom zijn we nog steeds op zoek naar een ruimte waar de catering weer wél terecht kan. En die zoektocht duurt nog wel even voort, vrezen wij.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl