Bankje voor onder de rode beuk van Kees

  • Zondag 15 maart 2020

Bankje voor onder de rode beuk van Kees


Stichting Stadshout geeft gevelde eiken een mooie functie

 

Foto's & tekst: Olaf Smit 

 

De afgelopen dagen zijn Vincent Geurts van Stadshout, de Klussendienst van Copernikkel en een aantal vrijwilligers hard bezig geweest met het plaatsen van een bank bij de herdenkingsboom van Kees Heemskerk in hartje Boschveld. Kees, zo'n beetje de meest bekende Boschvelder ooit, overleed 2 jaar geleden.


Na noeste arbeid mag het eindresultaat er zijn. (Foto: Olaf Smit)

 

Ter herinnering aan deze markante man werd afgelopen jaar al een rode beuk geplant. Werkgroep 'Groen & Spelen' van de wijkraad Boschveld OBB (Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld) heeft Vincent Geurts van de stichting Stadshout Den Bosch de opdracht gegeven een bank te maken voor onder de beuk. En dat is zeker gelukt!

De bank bestaat uit drie losse delen en is gemaakt van verzaagde Amerikaanse eiken afkomstig uit het centrum van Nuland. Een datum voor de officiële ingebruikname wordt nog bepaald.

 


Stadshout Den Bosch & Klussendienst Copernikkel spannen de spieren aan in de werkplaats in Nuland. (Foto: Olaf Smit)Met vereende krachten wordt de solide eiken zitting geplaatst onder de beuk in Boschveld. (Foto: Olaf Smit)Het keurmerk van Stadshout prijkt bescheiden maar zeker met gepaste trots op de rugleuning van het bankje. (Foto: Olaf Smit)Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl