Afhaalmaaltijd weer van start

  • Zondag 31 mei 2020

De Afhaalmaaltijd is terug van weggeweest


Elke week weer een ander wereldgerecht op je bord

 

Foto & tekst: Olaf Smit
 

Na 5 maanden pauze zijn ze er weer: de afhaalmaaltijden op zondagavond. Elke week wordt een wereldgerecht gekookt door een kok uit steeds weer een ander land. Zondag 31 mei is voorzichtig gestart met een gerecht uit de Iraanse keuken: 'Sib Polo', gemaakt door de Iraans-Oostenrijkse Maryam Movaedi.

 


Foto: Na het koken helpt Maryam nog even bij het klaarzetten van de bestellingen.

 

Het lag een beetje voor de hand dat Maryam de week erop ook een gerecht uit de Oostenrijkse keuken kookte: 'Faschierter Braten mit Auflauf'. Een stevige maaltijd van gevuld gehaktbrood in tomatensaus en een romige aardappelgratin.

Inmiddels hebben ook alweer twee vrouwen uit de buurt een traditioneel gerecht uit hun moederland Guinee gekookt: 'Vermicelles au Poulet', en een heerlijk toetje. Binnenkort volgen onder meer de Marokkaanse, Indiase en Perzische keuken nog. En daar houdt de wereld natuurlijk niet op!

De 'AfhaalWereldmaaltijd' is een sociaal initiatief van Copernikkel en wordt uitgevoerd door buurtbewoners van Boschveld en Deuteren. Bewoners zijn en maken de Cooperatie Copernikkel en zo ook de AfhaalWereldmaaltijd. Ze werken samen om meer te bereiken. Ze ondersteunen en versterken elkaar waar dat nodig is maar boven alles gaat het om het gezellige samenzijn en dat iedereen op zijn manier een steentje bij kan dragen. 

De maaltijden worden gekookt en afgehaald in de keuken van de BoschveldWereldkeuken. Boschveld is ruim 60 nationaliteiten rijk dus daar ligt nog een wereld aan onontdekte keukens op ons te wachten...

 

 

 

 

 

Meer informatie over de maaltijd van zondag vind je op de pagina van de AfhaalWereldmaaltijd. 

Wil je ook een wekelijkse update ontvangen van de nieuwe maaltijd?

Stuur dan een e-mail naar afhalen@copernikkel.nl  

of stuur een whatsapp bericht

of bel Copernikkel op 06-25215340

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl