We zijn een rebel met een groot hart kwijtgeraakt

  • Donderdag 10 januari 2019

We zijn een rebel met een groot hart kwijtgeraakt

- donderdag 10 januari 2019 -

 

Alle vrienden van Copernikkel zijn diep geraakt door het plotselinge overlijden van onze lieve, eigenzinnige en goede vriend Wim van Deurzen. Wim zette zich met hart en ziel in voor onze Coöperatie in Boschveld. Het was ook gewoon een goeie vent. Zo een waar hij zelf over zou zeggen: "die kunde d'r goed bij hebbe".

Vanaf het eerste begin van de Coöperatie in Boschveld heeft Wim voor ons de teksten verzorgd in alle vormen van publiciteit.Wim van Deurzen met kleinzoon Van artikelen in het Stadsblad tot de teksten op de website van Copernikkel. Van de Buurtkrant tot de folders voor de Klussendienst en de Wereldkeuken.

Hij was samen met fotograaf Olaf Smit en vormgever Henk Stuiver verantwoordelijk voor het boekje "Wind Mee" over (de mensen achter) de FietsWerkplaats. Ook de teksten voor de twee speciale uitgaven over de Theaterroutes 'Held van Boschveld' en 'Familie Boschveld' schreef hij voor ons. Onlangs nog rondde hij de teksten af voor een nieuwe algemene folder over Copernikkel. 

We missen Wim om alles wat hij met zichtbare liefde voor Copernikkel deed. Maar veel meer nog missen we de lieve, drukke, opgewekte chaoot die hij was. Zijn gepassioneerde meningen en onbedwingbare behoefte om alles wat rook naar autoriteit of een pak droeg van z'n sokkel te trekken.

Het was voor ons altijd een feestje als hij samen met Olaf bij Copernikkel binnenkwam. Dan kregen we een gratis theatervoorstelling voorgeschoteld waarin de een de ander genadeloos voor de gek kon houden.

Afgelopen jaar werd Wim opa van een kleinzoon, Bobby. Het was prachtig om te zien hoe trots hij was. En verliefd. "Smoorverliefd!", gaf hij ook meteen stralend toe terwijl hij de nieuwste foto van Bobby tevoorschijn toverde op zijn telefoon.

Wat ons betreft was Wim er zeker "eentje die ge d'r goed bij kunt hebbe". Daarom missen we hem ook zo.

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen

 



Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl