Warme Wollen WinterKunst aan de muur

  • Dinsdag 12 november 2019

Gezellig: Warme Wollen WinterKunst aan de muur

Copernikkel zoekt nog meer kunstenaars

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen & Olaf Smit

 

In de werkwinkel van Copernikkel aan de Copernicuslaan hangt weer nieuwe kunst met een K aan de muur. Wintervriendelijk, warm, knus en gezellig. Want naast drie tafelschemerlampjes, met kunstig gevouwen kapjes, hangen er nu ook kleurrijke wollen kunstobjecten van vilt. De viltkunst is gemaakt door de Bossche kunstenares Anja van Dongen.


Foto: Selma hangt de vilten sjaals / wandobjecten van Anja van Dongen aan de muur bij Copernikkel.


Sinds 2002 werkt Anja met vilt en nu zit haar bedrijf Viltwerken in het Boschveld Ambacht Centrum (BAC). Los van elkaar zijn de objecten sjaals maar samen vormen ze een kleurig wandobject. Dit soort vilten wandbedekkende werken hebben vaak een geluiddempende werking vanwege de wol en het akoestisch materiaal dat er in is verwerkt. Dat maakt het viltwerk naast een kleurrijke aanvulling in het interieur ook functioneel.

Het vilt is gemaakt van de wol van het merinoschaap. Deze wol heeft een zeer fijne structuur en is daarom heel geschikt voor allerlei toepassingen. Zo wordt het gebruikt voor gordijnen of om te vilten, maar het is ook erg bruikbaar voor kleding, omdat de stof niet kriebelt.

Wandel eens binnen bij Copernikkel en geniet van de kunst aan de muur samen met een kopje koffie of thee. Gezellig is het er sowieso!

 


Copernikkel zoekt meer kunstenaars!

Woon je in Boschveld (of ergens anders in onze mooie gemeente) en maak je kunst of unieke dingen? Bij Copernikkel hebben we plek om jouw kunst aan de muur te hangen.

Het mag van alles zijn: foto's, schilderijen, collages, textiele werken, etc. Maar er is ook (beperkt) ruimte voor 3D objecten. Alles kan in goed overleg.

Neem contact op met Copernikkel 06 - 25 21 43 50 en vraag naar Selma Kromhout.

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl