Studenten KW1C doen buurtonderzoek in Boschveld

  • Donderdag 28 februari 2019

Studenten KW1C doen buurtonderzoek in Boschveld

"Waar is behoefte aan in de buurt?"

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen

 

Boschveld kreeg deze week de buren van de Onderwijsboulevard op bezoek. Ruim twintig eerstejaars studenten van de afdeling Sociaal Maatschappelijke Studies van het KW1C kwamen voor een buurtonderzoek naar Copernikkel, de BoschveldWereldkeuken en de Fietswerkplaats.

Studenten KW1C te gast bij de BoschveldWereldkeukenMaryam (li), Sakina (mi) en Marieke (re) vertellen de KW1C studenten van de afdeling Maatschappelijke Studies over de plek die de BoschveldWereldkeuken inneemt in het dagelijks leven in de wijk en bij de vrijwilligers.

 

De studenten interviewen de komende tijd buurtbewoners en verschillende organisaties in de wijk met de vraag: "Waar is behoefte aan in de buurt?" Bij Copernikkel kregen ze t horen en zien hoe de sociale coöperatie de verschillende initiatieven in de buurt ondersteunt. De vrijwilligers bij de Fietswerkplaats en de BoschveldWereldkeuken vertelden over de impact die hun initiatief op henzelf maar zeker ook op de buurt en de directe omgeving heeft gehad. En nog heeft. 

 

De studenten gaan op verschillende manieren informatie verzamelen over organisaties en bewoners van Boschveld. Op basis van deze gegevens zullen ze twee passende activiteiten bedenken. Activiteiten die dus aansluiten op de vraag uit de wijk. Deze activiteiten worden in de week van 25 maart bij Copernikkel gepresenteerd.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl