NaaiMeetUp gaat meedoen met Kern Met Pit

  • Vrijdag 25 oktober 2019

NaaiMeetUp gaat meedoen met Kern Met Pit


Komend jaar reparatiewerk uitbreiden voor 6 naai(st)ers

 

De NaaiMeetUp doet in 2020 mee aan 'Kern met Pit' met een project voor de 'NaaiMeetUp Reparatiedienst'. Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.


 

De NaaiMeetUp Reparatiedienst heeft zich als doel gesteld om het kledingverbruik te verduurzamen en verspilling en vervuiling in de kledingindustrie tegengaan. In het komende jaar willen ze daarom gedurende het project voor Kern Met Pit het reparatiewerk uitbreiden voor 6 naai(st)ers. Verschillende vrouwen volgen sinds september 2018 de workshops van de NaaiMeetUp.

Als lid van de coöperatie Copernikkel heeft de NaaiMeetUp als doelstelling het sociale netwerk te verstevigen en te vergroten, zorg te dragen voor elkaar, zelfstandigheid en zelfvertrouwen te bevorderen, met andere woorden 'samenredzaam' te zijn. De NaaiMeetUp is in eerste instantie vooral een laagdrempelige ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Of je nu geschoold of ongeschoold, Nederlands- of anderstalig, met of zonder beperking bent. Verder heeft het in het bijzonder als doelstelling: kennis delen, creativiteit bevorderen en daar waar mogelijk ondernemerschap vormgeven en bevorderen. 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl