Geschonken digibord in gebruik bij de Taallessen

  • Maandag 28 oktober 2019

Geschonken digibord in gebruik genomen bij de Taallessen

'Kijken en luisteren maakt het leren leuker'

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Olaf Smit & Joanda van Geffen

 

De taalbegeleiders van de Taallessen bij Copernikkel hebben sinds kort de beschikking over een Digitaal schoolbord (vaak afgekort tot digibord) tijdens het lesgeven. Copernikkel kreeg het bord afgelopen zomer geschonken door de Sancta Maria Mavo uit Den Bosch.


Foto: Taalbegeleider Fons en de deelnemers aan de Nederlandse les hebben voortaan een digitaal schoolbord tot hun beschikking.


Onze taaldocenten én de deelnemers zijn erg blij met de toegevoegde waarde van het grote scherm aan hun taallessen. Nu kunnen alledaagse situaties veel gemakkelijker worden weergegeven. Ook kunnen er korte filmpjes over de Nederlandse cultuur en geschiedenis mee worden getoond.

Ruim twintig deelnemers volgen wekelijks taalles
De taallessen en de huiswerkbegeleiding bij Copernikkel lopen sowieso al voorspoedig. Ongeveer 20 deelnemers krijgen wekelijks les bij Fons, Boukje, Igor en Lilian. Twee keer per week is er klassikaal taalles met aandacht voor dagelijkse situaties, uitbreiding van de woordenschat en zinsbouw. Een keer per week ligt de nadruk juist volledig op het vrij praten. En dan zijn er ook nog de kinderen die individueel huiswerkbegeleiding krijgen door de week heen.

Door het digibord kan er veel meer visuele ondersteuning komen tijdens de lessen. Zo wordt het Nederlands leren zo mogelijk nóg leuker en gemakkelijker!

Het digibord werd overigens door de Klussendienst geïnstalleerd. Zo versterken de bewonersinitiatieven in Boschveld elkaar.

 

De Taallessen zijn op:
- maandag van 10.00 tot 12.00 uur
- woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
- de conversatie-avond start binnenkort weer. Hou daarvoor onze agenda in de gaten.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl