Fietsexamen 2019 levert twaalf diploma's en een lekke band op

  • Woensdag 19 juni 2019

Twaalf diploma's en één lekke band

...maar gelukkig allemaal geslaagd!

 

Foto's en tekst: Olaf Smit 

 

Afgelopen dinsdag hebben 12 leerlingen van Kindcentrum Boschveld hun fietsdiploma gehaald. Voor de 11e keer op rij werd dit fietsexamen begeleid en georganiseerd door de Fietswerkplaats aan de Kelvinstraat in Boschveld. Leerlingen van BBS 't Boschveld en leerlingen van de Kwartiermaker uit Deuteren werden op hun verkeersvaardigheid getest. Eén voor één vertrekken leerlingen van BBS 't Boschveld tijdens hun fietsexamen onder wakend oog van Ahmad Motlagh van de Fietswerkplaats in Boschveld.

 

Examinatoren
Op de examendag verzamelden twaalf vrijwilligers zich bij de Fietswerkplaats voor instructies en tips, waar op te letten, en hoe de leerlingen te beoordelen. Daarna verdeelden de vrijwilligers zich over een aantal strategische punten langs de route. Daar werden de kinderen in het voorbijgaan gecontroleerd op o.a. richting aangeven, voorrang verlenen en voorrang geven. Veiligheid was een belangrijk thema.

Fietswerkplaats neemt fietsexamen af in 2019Twee vrijwilligsters van de Fietswerkplaats houden de vorderingen van de examenkandidaatjes nauwgezet bij.

 

Reservefiets
Om 11.30 vertrokken de leerlingen van de Kwartiermaker vanuit Deuteren. Een half uurtje daarvoor waren de examenkandidaatjes van de BBS één voor één vertrokken vanaf het voorplein van 't Boschveld. Dit onder toeziend oog van Ahmad Naim Motlagh, coördinator van de Fietswerkplaats, die even daarvoor nog razendsnel een reservefiets had geregeld omdat de fiets van een van de kinderen een lekke band bleek te hebben.

Fietswerkplaats Boschveld neemt Fietsexamen afVoor het examen begon konden kinderen hun fiets nog even snel laten controleren op eventuele gebreken en als dat nodig was zelf, of met hulp, ook repareren.

 

Allemaal geslaagd
Uiteindelijk hebben alle fietsers hun diploma uitgereikt gekregen op de BBS en de Kwartiermaker. Ze glommen van trots en inspanning.

Fietswerkplaats neemt fietsexamen af in 2019
De leerlingen van BBS 't Boschveld zijn bijzonder blij met hun diploma! Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl