Donateurs, groot en klein

  • Maandag 16 december 2019

Donateurs - groot en klein - die Copernikkel een warm hart toedragen


‘Van geven word je blij!’

 

Foto & tekst: Olaf Smit 

 

In de afgelopen jaren kreeg Copernikkel met enige regelmaat goederen of diensten van anderen gratis aangeboden. Gedoneerd, zeg maar. Van een stapel speculaaskoekjes tot een bestelauto, alles maken we mee. Zo konden we in het verleden al een professionele naaimachine van het bedrijf Hunter-Douglas verwelkomen voor de NaaiMeetUp.

Onlangs schonk hun afdeling 'Luxaflex-Outdoor' ook nog een paar rollen stevige luifelstof, geschikt om bijvoorbeeld tarpen (een soort vrij hangend zonnescherm voor in de tuin) of windschermen of tassen van te maken.

De Wereldkeuken en Klussendienst kunnen sinds 2 jaar beschikken over een bestelauto, geschonken door Rabobank 's-Hertogenbosch. Van Zonta Den Bosch ontvingen we ook een oven voor gebruik in de Wereldkeuken. Maar ook kleinere donaties worden gewaardeerd; gereedschap voor de Klussendienst en oude fietsen voor de Fietswerkplaats van Zayaz bijvoorbeeld. Of naaimachines, kook- en bakgerei voor de Wereldkeuken, pakken koffie of gewoon een pak koekjes. We worden van alles blij als het bruikbaar is voor een van de initiatieven.

Boschveldbewoners komen ook met regelmaat boeken brengen (en halen) voor de weggeef-bibliotheek bij Copernikkel. Van administratiekantoor BOAA uit Den Bosch kregen we een kopieerapparaat. Een gulle gever die graag anoniem wil blijven schonk een groot geldbedrag. Dat gaan we inzetten voor mensen die in een noodsituatie verkeren. Daartoe wordt een kleine commissie opgericht die het mini-noodfonds gaat beheren. 

Deze donaties zijn meer dan welkom. We zijn er blij mee en willen al onze gulle gevers dan ook hartelijk danken voor hun bijdrage.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl