De leerlingen van juf Boukje

  • Zondag 30 juni 2019

De leerlingen van juf Boukje

 

Ze is vrijwilligster bij Copernikkel en heeft een huiswerkbegeleiding-klasje van 6 kinderen. ‘Ze’ is Boukje de Ruijter en de kinderen zijn Fartun, Fuad, Ebru, Hanan, Ahlam en Sara. Allemaal uit Boschveld en Boukje begeleidt ze al vanaf groep 5 van de basisschool. Alleen Sara sinds groep 8.


Huiswerkbegeleiding Copernikkel
Juf Boukje met Hanan, een van haar leerlingen voor de huiswerkbegeleiding.


Boukje is 5 jaar geleden begonnen, toen ze bij de Dialoogtafel in de Fietswerkplaats vroeg of er al Nederlandse taalles werd gegeven. Voor ze het wist stond ze zelf in de voormalige pastorie aan de Edisonstraat kinderen te begeleiden met de Nederlandse taal en ander huiswerk. Dit doet ze één uur met elk kind apart op de dinsdag- en vrijdagmiddag.

Fartun, Fuad, Ebru, Hanan en Ahlam hadden een taalachterstand en Sara een rekenachterstand, maar allen hebben een mooi niveau gehaald voor de middelbare school en dit jaar gaan ze allemaal weer over, óf naar de middelbare school. Uiteraard doen ze dat zelf, maar met de helpende hand van Boukje. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en komen zelf ook met vragen o.a. over de Nederlandse cultuur. Boukje doet het met veel plezier en is trots op 'haar' kinderen.

Nu heeft een andere vrijwilligster, Helma, aangegeven dat ze ook les wil geven. Ze heeft 'proef gedraaid' met Mariam uit groep 5 en is nu ook enthousiast geworden. Net als Mariam, want een vriendinnetje wil nu ook les. En zo wordt het stokje in Boschveld weer doorgegeven.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl