Copernikkel viert zeer geslaagd eerste lustrum

  • Vrijdag 4 oktober 2019

Copernikkel viert zeer geslaagd eerste lustrum


‘Ruim 300 gasten welkom geheten’

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Joanda van Geffen

 

Copernikkel was in 2019 alweer 5 jaar thuis in het winkelcentrum van Boschveld. Dit lustrum bood een prachtige gelegenheid om alle wijkbewoners - en iedereen die Copernikkel een warm hart toedraagt - uit te nodigen voor een open huis en een feestje. Zo'n 300 bewoners en geïnteresseerden kwamen een bezoekje brengen en daarmee mag de dag zeker geslaagd genoemd worden.

Een confettikanon wordt feestelijk afgeknald door Jan en Tjeu na het officiële momentje met felicitaties van wethouder Ufuk Kâhya.

 

Groot en klein
Bezoekers kwamen vanuit Boschveld, Deuteren, het Paleiskwartier maar ook uit elders in de stad om deel te nemen aan de rondleidingen langs de Boschveldtuin, Fietswerkplaats, BoschveldWereldkeuken, NaaiMeetUp en Copernikkel. Maar ook om gewoon even binnen te wippen bij Copernikkel, hoewel het er erg druk was. Buiten werden kinderen geschminkt door Ilse Staps, verderop bij de NaaiMeetUp vermaakte Astrid Rommens de kinderen met spelletjes en activiteiten. DTV Den Bosch kwam langs en maakte opnames van het feest.

Copernikkellied
Binnen was een fotoprojectie te zien met foto's die Olaf Smit  de afgelopen 5 jaar maakte, er kon gedronken worden en er gingen talloze heerlijke hapjes van de wereldkeuken rond. Tegen 17.00 uur werd er even officieel stilgestaan bij het feest door Willem van Engelen namens Copernikkel. Gevolgd door een kort maar warm betoog door buurman én wethouder Ufuk Kâhya. Daarna werd door alle aanwezigen uit volle borst het speciaal voor deze dag geschreven Copernikkellied* meegezongen. Sommigen raakten er door ontroerd.

Dankbaar
De jarige coöperatie kreeg ook nog een taart aangeboden door een van de gastvrouwen: Najma Muuseagana. Zij wilde publiekelijk haar dankbaarheid delen over de hulp die ze van Copernikkel had ontvangen toen zij en haar vier (in Nederland geboren) kinderen na 12 jaar uitgezet dreigden te worden. Ook de leerlingen van de huiswerkbegeleiding van Boukje de Ruiter bedankten Copernikkel met het aanbieden van een fotocollage van zichzelf als leerlingen door de afgelopen jaren heen. 

Samen en voor elkaar
De Boschveldband en het Copernikkelkoor sloten de dag af met een optreden vol wereldmuziek. Toen ook de laatste gasten tenslotte afscheid hadden genomen kwamen de Copernikkelaars samen voor een gezamenlijke maaltijd waar iedereen zijn of haar steentje aan had bijgedragen. Typisch op z'n Copernikkels dus: samen en voor elkaar.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl