Copernikkel opgenomen in Lokale Goededoelengids

  • Maandag 5 augustus 2019

Copernikkel opgenomen in Lokale Goededoelengids

doneren aan lokale goede doelen of erfenis opnemen in testament

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Wim van Deurzen

 

Daar staan we dan te prijken tussen 62 andere lokale goede doelen uit Den Bosch, maar dan wel als eerste goede doel in het naslegwerk van de 'Lokale Goededoelengids'.

De Lokale Goededoelengids is een initiatief van Rotaryclub 's-Hertogenbosch West. Het eerste exemplaar is op 1 juli 2019 gepresenteerd met daarin 62 lokale organisaties die zich inzetten voor buurt & wijk, kunst & cultuur, natuur & milieu en sociaal & maatschappelijke onderwerpen.

De gids is bedoeld als hulp voor mensen die een donatie overwegen of lokale goede doelen willen opnemen in een nalatenschap.

Volgens de stichting zijn de eerste resultaten sinds de start al merkbaar. Uit contacten met notariaten blijkt dat er organisaties worden opgenomen in testamenten.  Ook zoeken bedrijven en particulieren bewust in de gids naar organisaties waaraan ze willen doneren.

De lokale Goededoelengids is er gekomen om een graantje mee te kunnen pikken van het vele geld dat de komende decennia vrij komt om te vererven van de babyboomers. Tot nu toe worden vooral (inter)nationale goede doelen opgenomen in testamenten.

 

Afbeelding: Zo ziet de notering van Copernikkel er uit op s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl

 

De gids kun je hier downloaden of inzien.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl