Copernikkel is een Regenboogpunt geworden

  • Donderdag 23 mei 2019

Copernikkel is Regenboogpunt geworden

Meldpunt tegen discriminatie RADAR start pilot na incident

 

 

Naar aanleiding van een incident in de wijk tegen iemand uit de LHBTI groep is met meerdere organisaties in de gemeente nagedacht hoe er naar toe te werken valt dat mensen uit de LHTBI groep zich veilig kunnen voelen in hun wijk. Er is vooral ook nagedacht over een meer structurele oplossing om pesterijen en treiterijen voor te kunnen zijn. Eén van die oplossingen is het instellen van een 10-tal Regenboogpunten in de wijk.

Regenboogpunt RADAR bij Copernikkel

 

Regenboogpunten zijn openbare plekken in de wijk, herkenbaar aan het Regenboogpunt-logo, waar mensen bij gevoel van onveiligheid naar binnen kunnen lopen, een kop koffie krijgen en hun verhaal kunnen doen. Als dat nodig is kan er vanuit de Regenboogpunten ook contact opgenomen worden met meldpunt tegen discriminatie RADAR, Politie, gemeente, COC of GGD.

De plekken die hiervoor in aanmerking zijn gekomen zijn scholen, huisartspraktijken, verzorgingshuizen, culturele instellingen, etc. In Boschveld zijn dat bijvoorbeeld de twee locaties van Copernikkel in het winkelcentrum aan de Copernicuslaan geworden.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl