Copernikkel aan het werk voor Bosch Parade

  • Maandag 10 juni 2019

Copernikkel aan het werk voor Bosch Parade

"Figuranten, klussers, kledingmakers en een kapitein"

 

Tekst: Olaf Smit, Joanda van Geffen
Foto: Olaf Smit

Deze week is het zover: Bosch Parade siert eindelijk weer de binnenwateren van onze stad op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag. Schitterende, unieke, bizarre en theatrale werken gaan in een wonderlijke optocht over het water van de Dommel. Exclusief voor Bosschenaren is er op donderdagavond 20 juni een première. Honderden vrijwilligers doen voor en achter de schermen mee van deze enorme productie. En de vrijwilligers van verschillende initiatieven van Copernikkel dragen ook hun steentje bij. 


Afbeelding: De aankondiging voor Bosch Parade 2019.

 

Kostuums
De afgelopen weken hebben vier vrouwen en een man van de NaaiMeetUp zich een aantal middagen bezig gehouden met het knippen en naaien van kleding voor de Bosch Parade. Zo'n 25 kielen, onesies (soort hansop) en tuinbroeken werden in elkaar gezet, gezigzagd en genaaid. Behalve bij de NaaiMeetUp van Copernikkel is er ook druk gewerkt aan de kostuums bij het pop-up naaiatelier in Babel. Daar zijn door tientallen vrijwilligers van Bosch Parade de meeste kostuums in elkaar gezet.

Foto: De NaaiMeetUp aan de slag met de naaipatronen en meters stof voor de kostuums van Bosch Parade


Ongenode Gasten

Een aantal gastvrouwen van Copernikkel waren sowieso al vrijwillig bezig gegaan bij Bosch Parade. Zij zijn figuranten op de wal. De zogenoemde "Ongenode Gasten" van makers Monique Zijp, Lucas Kastelijn, Reg Gruson en Tom L’Istelle. Voor en tijdens de drijvende parade zijn de Ongenode Gasten onderdeel van het publiek maar ook van het theater op de kant.

 

Een voor een worden de geschonken bootjes voor de 'Ongenode gasten' op het droge getrokken voor reparatie door Bosch Parade maker Lucas Kastelijn (li) en Klussendienst coördinator Abdyl Duraku (re).

 

Hoop
De Klussendienst van Copernikkel heeft meegebouwd aan het vaartuig 'Hoop' van Erik Vink en aan de bootjes van de 'Ongenode gasten'. Met een aantal klussers hebben ze afgelopen week de handen uit de mouwen gestoken bij de Citadel.

 

Epiloog
En tot slot hebben we nog een heuse multi-tasker bij Copernikkel die op dit moment vrijwilliger is in de vorm van gastvrouw en taaldocent én mensen bemiddelt bij werk of stage via het project "Copernikkel werkt". En dan blijkt ze ook nog kapitein te zijn op het afsluitende werk 'EPILOOG' van de Russische kunstenares Alena Kogan.

Kortom: gaat dat zien!

 

Bosch Parade
21 juni, 20.00 uur - 22 juni, 20.00 uur - 23 juni, 15.00 uur
De Dommel, vanaf het Willemsplein tot aan de Citadel
Entree is gratis (met uitzondering van de tribunes)

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl