ReparatieStraat zoekt handige handen die kunnen helpen met reparaties

  • Woensdag 7 november 2018

ReparatieStraat zoekt handige handen die kunnen helpen

‘Elke tweede zaterdag van de maand’

 

Foto: Olaf Smit
Tekst: Wim van Deurzen

 

Iedere tweede zaterdag van de maand is het van 12.00 tot 15.00 uur flink druk vóór en in Copernikkel in het winkelcentrum van Boschveld. Dan houdt de ReparatieStraat open huis en komen bewoners met kapotte elektrische apparaten, zoals koffiezetapparaten, waterkokers, strijkijzers, stofzuigers, naaimachines, krultangen en mixers naar de Copernicuslaan. Ook fietsen, computers en kleding krijgen dan de aandacht die ze verdienen.


Reparatiestraat zoekt handige handen om mee te helpen repareren

Technische en handige vrijwilligers proberen de kapotte of niet goed lopende apparaten weer aan de gang te krijgen. Samen met de eigenaren van die spullen. Meestal lukt dat wel. En dat is prettig voor het milieu en niet minder voor je portemonnee.

Meer weten over de ReparatieStraat?

 

Erg gezellig
Willem van Engelen die vanaf het begin van de partij is: "We zijn al zo’n vijf jaar bezig en hebben in die tijd weer heel wat apparaten aan de praat gekregen, een tweede leven gegeven. Altijd fijn als dat lukt. Je moet niet meteen iets weggooien, maar er altijd even mee naar de ReparatieStraat komen. Op zo’n zaterdag is het vaak erg gezellig, de kinderen doen spelletjes en volwassenen buurten volop tijdens de koffie en thee."Gewoon doen
"Het is hartstikke leuk om er aan mee te werken. Je kunt je technische en handige handen inzetten om te voorkomen dat apparaten onnodig in de kliko verdwijnen en je doet dat vaak voor mensen die niet zomaar een nieuwe stofzuiger of een ander apparaat kunnen aanschaffen. We kunnen nog wel wat handige handen gebruiken. Het aanbod aan spullen is meestal groter dan de mensen die ze kunnen maken. Het is vervelend om sommige bewoners teleur te stellen omdat er die zaterdag onvoldoende handige mensen zijn."


Heb je handige handen en zin om mee te doen? Geef het door door aan de ReparatieStraat (06 25 21 53 40) of loop even binnen bij Copernikkel aan de Copernicuslaan 308. Daar kunnen ze je er meer over vertellen. Gewoon doen.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl