Onze Kees is dood, burgemeester van Boschveld is niet meer

  • Zondag 25 februari 2018

Onze Kees is dood

‘De Burgemeester van Boschveld is niet meer’

 

Zondag 25 februari 2018 overleed Kees Heemskerk. Volledig onverwacht. Van het ene op het andere moment stierf een bijzonder mens in 'zijn' Boschveld, waar hij met Jo-Ann woonde en waar hun drie kinderen waren opgegroeid. Kees en Jo-Ann waren ook al enige tijd opa en oma.

Kees Heemskerk, de burgemeester van Boschveld op een van zijn dagelijkse rondes door de wijk Boschveld


Kees deed veel voor Boschveld. Hij hield op zijn dagelijkse rondes door de wijk alles in de gaten, keek wat er goed ging en vooral wat er niet goed ging. Schakelde desnoods heel de wereld in en loste zo allerlei problemen op. Van loszittende stoeptegels tot een dreigende uithuisplaatsing, van een niet brandende lantaarnpaal tot beginnende vuilnisbelten rondom vuilcontainers. Kees ontging weinig, misschien wel niets.

Hij had een grote kennis van zaken. Over van alles. Wist de meest opmerkelijke feiten, kende bijna iedereen. Was gezien en geliefd in de wijk, kende overdreven gezegd elke steen en elk grassprietje in Boschveld. Regelmatig sloeg hij mensen van gemeente en corporaties met zijn kennis om hun oren. Sommigen ongetwijfeld tot wanhoop.


Zijn fotografische geheugen was bijzonder
en legendarisch. En erg handig in overleg. Regelmatig zette hij daarmee anderen voor het blok. Moeiteloos diepte hij uit zijn herinnering op wanneer en waar welke toezegging was gedaan. En in welke notulen dat terug was te vinden. Hij had meestal gelijk. Eigenlijk altijd.

Boschveld verliest een bijzonder man. Iedereen kende Kees en Kees kende iedereen. Natuurlijk is niemand onmisbaar, maar Kees komt aardig in de buurt.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl