Klussendienst Boschveld zet kwaliteit altijd voorop

  • Woensdag 3 oktober 2018

Klussendienst Boschveld zet kwaliteit altijd voorop

‘We weten wat er speelt’

 

Foto: Olaf Smit
Tekst: Wim van Deurzen

 

"We zijn zo’n vier jaar geleden in Boschveld begonnen en zijn inmiddels in heel Den Bosch aan de gang," vertelt Abdyl Duraku die vanaf het begin bij de Klussendienst van de partij is. "In die tijd hebben we toch gauw zo’n vijfhonderd klussen gedaan bij particulieren en organisaties. Van klein tot groot. Van de verwarming bijvullen tot de bouw van een extra kamer, van een zonwering hangen tot de woning buiten of binnen schilderen, van een kraanleertje vervangen tot het leggen van laminaat of vloerbedekking. Alles wat je in en rond de woning kunt bedenken is bij ons in goede en handige handen."

 

Klussendienst Boschveld zet kwaliteit altijd vooropPeter de Laat (links) en Abdyl Duraku zetten een wandje. (Foto: Olaf Smit)

 

"Voordat we met een klus beginnen, gaan we altijd met tweeën kijken wat de werkzaamheden inhouden en welk materiaal nodig is. We berekenen wat de kosten zijn en spreken af wanneer we kunnen beginnen. Zo weet de klant waar-ie aan toe is. We zijn op dit moment met zeven vakmensen die hun werk verstaan en van wanten weten. Alle voorkomende werkzaamheden hebben zij in de vingers. Copernikkel is onze thuisbasis."

 

Mouw aanpassen

"We hebben schappelijke prijzen", vult collega Hamdija Habibovic aan. "Prijzen die passen bij onze klanten. Niet iedereen kan makkelijk een klus betalen. We weten er altijd wel een mouw aan te passen. Daar komt nog bij dat we bij bewoners in Boschveld en Deuteren die het maar moeilijk kunnen betalen of de klus zelf niet kunnen doen en niemand in de buurt hebben die het voor hen kan doen kleine klusjes tot een half uur werktijd gratis doen. Dan gaat het bijvoorbeeld om een lamp of een gordijnrail ophangen, een deur stellen of een vaatwasser aansluiten. Wij zijn een sociale onderneming en daar horen dit soort dingen bij."

 

Weten wat speelt

De Klussendienst bouwt mee aan Boschveld. Dat deden Abdyl Duraku en Ahmad Naim Motlagh ook letterlijk toen zij een tijd geleden vanuit de Klussendienst door aannemersbedrijf Van Wijnen bij het groot-onderhoudsproject van 91 woningen in de Röntgenstraat en omgeving werden ingezet. Een 'klus' die voor beiden een half jaar duurde. "Dat ging goed," zegt Abdyl. "In het werk, maar ook in de contacten met de bewoners. Wij kennen veel van hen, weten wat er speelt en hebben vertrouwen. Belangrijk bij zo’n aanpak. Wie weet een idee voor andere aannemers die nu en in de toekomst in Boschveld of daarbuiten bezig zijn."

 

Altijd bovenaan

Hamdija: "Pas kregen we een gift van aannemersbedrijf Van Wanrooij waar we heel blij mee zijn. Daarvan hebben we gereedschap gekocht dat we bij onze klussen goed kunnen gebruiken. Daarmee kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Die klanten kloppen steeds vaker bij ons aan. Dat komt niet alleen omdat we dichtbij en vertrouwd zijn, schoon, netjes en veilig werken, veel mensen kennen en onze naam hoog hebben te houden, maar ook omdat we altijd goed werk afleveren. De Klussendienst zorgt voor kwaliteit. Die staat bij ons altijd bovenaan."

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl