Eerste successen van 'Copernikkel aan het werk' zichtbaar

  • Maandag 10 december 2018

Eerste successen van 'Copernikkel aan het werk' zichtbaar 

‘Inmiddels zijn vier mensen van start bij Vivent en VDL’

 

Foto: Tanja Embrechts
Tekst: Joanda van Geffen en Wim van Deurzen

 

Met het project 'Met Copernikkel aan het werk' kunnen bewoners in Boschveld ondersteuning krijgen om een passende werkplek te vinden en op die manier een weg uit de armoede te vinden. Door bijvoorbeeld oriëntatiebanen, leerwerkplaatsen of juist het wegnemen van allerlei belemmeringen die het arbeidsproces in de weg staan. 'Copernikkel aan het werk' gaat altijd uit van iemands talenten.

Hanan is dik tevreden met zijn kansen door de oriëntatiebaan bij Vivent
Hanan is dik tevreden met zijn kansen in de zorg door de oriëntatiebaan bij Vivent dank zij 'Copernikkel aan het werk'. (Foto: Tanja Embrechts)

 

Oriëntatiebanen in zorg en constructie
De in Boschveld wonende Amjad (Syrië), Faisa (Somalië) en Hanan (Syrië) hebben sinds november een oriëntatiebaan bij Vivent in de ouderenzorg. Dougie, uit Ghana, heeft juist een oriëntatiebaan gekregen als aankomend lasser bij VDL.


Kennismaken met werk en organisatie
Nu zijn Amjad, Faisa, Hanan en Dougie van november tot mei 2019 in loondienst van Vivent en VDL. Ze kunnen op deze manier uit de eerste hand kennismaken met het werk rn hoe dat in Nederland haat. En ze leren natuurlijk ook de organisatie of het bedrijf zelf zo kennen.

Het uiteindelijke doel is om deze oriëntatiebanen om te zetten naar een vast dienstverband waardoor ze ook de daarvoor relevante opleiding vergoed kunnen gaan krijgen. 

 

Samen uit de armoede
Het project 'Copernikkel aan het werk' wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. In 2017 werd Copernikkel geselecteerd om deel te nemen aan het 4-jarige project 'Meedoen, samen uit de armoede' van het Oranje Fonds

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl