Copernikkel-uitje naar De Moerputten

  • Dinsdag 10 juli 2018

Copernikkel-uitje naar De Moerputten

Ton Joore vertelt over De Moerputten, het Halve zolenlijntje en het Pimpernelblauwtje

 

Foto & tekst: Joanda van Geffen

 

In zo'n beetje de droogste en warmste zomer sinds mensenheugenis troffen de vrijwilligers van Copernikkel een winderig en miezerig dagje voor het eerste Copernikkel-uitje naar De Moerputten. De dag werd georganiseerd door de Gastvrouwen van Copernikkel en met een bijdrage uit het Wijk- Buurt- en Dorpsbudget van de gemeente. 

Maar ondanks dat genoten ruim dertig Copernikkelaars en buurtbewoners toch van een prachtige wandeling door De Moerputten. Onder de bezielende leiding van Ton Joore - als doorgewinterde gids bij IVN en Staatsbosbeheer - leerden ze alles over het Pimpernelblauwtje, het moeras, de gevolgen van de droogte en de bouw en restauratie van de spoorbrug.


Ondanks, of juist dank zij, het typisch gevalletje 'nét die ene dag dat het bewolkt en miezerig moet zijn', genoten de deelnemers ook nog van een heerlijke en goed verzorgde lunch in de theetuin van kunstenaar Ben Acket bij Wachtpost 39.


Kortom: een super goed geslaagd Copernikkel-uitje! De organiserende Gastvrouwen van Copernikkel kijken met een tevreden gevoel terug op de dag en zijn al weer druk met het plannen van het volgende Copernikkel-uitje.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl