BoschveldWereldkeuken kookt sterren van de hemel

  • Dinsdag 19 juni 2018

BoschveldWereldkeuken kookt sterren van de hemel

 

Foto: Olaf Smit 
Tekst: Wim van Deurzen

  

"Onze internationale keuken proeft alsof je op vakantie bent," vertelt Sakina Lyarnazi, één van de koks van de BoschveldWereldkeuken. "De gerechten komen uit landen van over heel de wereld. Je waant je thuis in verre exotische streken. We bereiden maaltijden, lunches en hapjes voor een verjaardag, communiefeest, jubileum, bruiloft, personeelsfeest, receptie of andere bijeenkomst of gebeurtenis. Hartig of zoet, pittig of mild of welke smakencombinatie dan ook."

 

BoschveldWereldKeuken kookt sterren van de hemelFoto: De dames van de BoschveldWereldkeuken en haar wereldse gerechten (fotograaf: Olaf Smit) ©2018

 

Meer weten over de BoschveldWereldKeuken?

 

De vrouwelijke koks wonen in Boschveld en komen oorspronkelijk uit heel de wereld. Marokko, Turkije, Somalië, Iran en ook Nederland zijn daar voorbeelden van. Deze bonte waaier van culturen schotelt de lekkerste maaltijden en hapjes op tafel. Het gaat vaak om authentieke gerechten die van moeder op dochter zijn overgegaan. Gerechten met traditie en met passie gemaakt. In de drie jaar dat de BoschveldWereldkeuken nu aan de weg timmert heeft zij meer dan driehonderdvijftig opdrachten achter de rug.

 

Gevarieerde kaart

"We hebben een gevarieerde kaart," zegt Maryam Mohavedi. "Turkse serma, Somalische rijst met kip of Marokkaanse tajine bijvoorbeeld. Wat te denken van een Afghaanse lamsschotel of couscous, gevulde champignons of sambusa. Natuurlijk staan ook allerlei soepen, salades en toetjes op het menu. We hebben ook steeds nieuwe gerechten. Perzische zoete rijst met onder meer noten, wortelen, zoete bessen is daar een goed voorbeeld van. Net als kip met sinaasappel en kaneel. O ja, we hebben een groot aanbod aan vegetarische gerechten."

 

Verse producten

De BoschveldWereldkeuken bezorgt of kookt op locatie. De opdrachten gaan van klein tot groot. Van minimaal tien personen tot gezelschappen van duizend of meer. De gerechten zijn verrassend, uitdagend en vooral heel lekker. Kleurrijk en een lust voor het oog. De wereldvrouwen maken de maaltijden, lunches en hapjes op de dag zelf en gebruiken alleen verse producten.

 

Klanten komen terug

Sakina: "We hebben schappelijke prijzen voor onze gerechten. Voor een normaal bedrag kun je goed eten. Dat doen we omdat we vinden dat iedereen van onze gerechten moet kunnen genieten. Klanten weten ons goed te vinden en zij komen terug. Daar zijn we trots op. Over waardering van particulieren en van organisaties hebben we dan ook niet te klagen. BrabantWonen, Zayaz, Gemeente ’s-Hertogenbosch, De Boulevard en Divers zijn enkele Bossche instellingen die van onze diensten gebruik maken."

 

Samen aan tafel

Elke laatste vrijdag van de maand koken vrouwen van de BoschveldWereldkeuken in hun onderkomen aan de Copernicuslaan voor gemiddeld twintig medebewoners. Het is elke keer weer een verrassing welke kok uit welk land welk gerecht op tafel tovert. "Bewoners kijken elke keer uit naar de wijkmaaltijd," legt Maryam uit. "Het is een driegangenmenu voor een burenprijsje. De deelnemers kletsen en buurten. De sfeer is ontspannen. De maaltijd lekker. Voor groepen hebben we nog iets extra in huis: samen koken en samen eten. Heel geschikt om eens op een bijzondere manier je verjaardag te vieren of een bedrijfsuitje te organiseren. Aan deze kookworkshops kunnen maximaal tien personen meedoen. Ervaren koks wijzen de weg in de internationale keuken. De kosten vallen mee." 

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl