‘Voorstelling Familie Boschveld nu al geslaagd’

  • Dinsdag 19 december 2017

BoschveldKoor met BoschveldBand tijdens optreden Wijsjes uit het Oosten

Spektakel op 18 en 19 januari

 

‘We zijn toch gauw met zo’n honderd acteurs, zangers, dansers, muzikanten, verhalenvertellers en niet te vergeten mensen achter de schermen om er op 18 en 19 januari een geweldige show van te maken,’ zegt theatermaker en wijkbewoonster Janneke Franke, geestelijk moeder van de voorstelling Familie Boschveld. ‘Het enthousiasme is groot, de voorbereiding loopt op rolletjes. Zo te zien, is de voorstelling nu al geslaagd.’

 

"Het is al de tweede voorstelling van, door en voor bewoners in Boschveld die we op de planken brengen. De vorige, Held van Boschveld, was een groot succes, zeker voor zo’n eersteling. Druk bezocht en met lovende reacties achteraf. Als we het dit keer even goed doen, ben ik dik tevreden. Het is een echte wintervoorstelling met veel kleur, licht en spektakel, en wie weet met wat sneeuw. Voor een deel buiten en later lekker binnen."

 

Een liefdesliedje

De voorstelling begint beide dagen om 19.00 uur. Vanaf Copernikkel in het winkelcentrum van Boschveld trekt het gezelschap de wijk in waar onderweg enkele scènes te zien zijn. De tocht eindigt bij de Parousiakerk waar de voorstelling binnen verdergaat. De Boschveldband speelt met wereldmuziek alle scènes aan elkaar, een Boschvelds koortje zingt een Russisch troostlied, een Noors protestlied, een Roma liefdesliedje en andere fraaie melodieën. Een lust voor het oor en het oog. Dat is ook zeker bij de Latijns-Amerikaans dansact die de bezoekers te zien krijgen. In totaal anderhalf uur lang.

 

Over heimwee

Studenten van de theateropleiding van het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg spelen scènes, gebaseerd op verhalen van bewoners. "Met de interviews van bewoners zijn we begonnen," vertelt Janneke. "Die verhalen maken de voorstelling. Wat betekent familie? Wonen ze in de buurt of juist ver weg. Het gaat over heimwee en verbondenheid. Over verlangens en onmogelijke keuzes. Voor spektakel zorgt ook de Follower. Dit vier meter hoge gevaarte van Pieter Verhees speelt een belangrijke rol in de route door Boschveld."

 

Erg trots op

Naast bewoners werken ook allerlei groepen in Boschveld mee aan de voorstelling. Zo maakt de NaaiMeetup fraaie kleurrijke kleding voor de voorstelling. Maakplaats073 doet de verlichting en de dames van de BoschveldWereldkeuken zorgen voor lekkere hapjes. De klussendienst verleent hand- en spandiensten. Janneke: "Dat maakt de voorstelling ook zo bijzonder. Het is een echte wijkvoorstelling. De verhalen van bewoners zijn de rode draad, veel bewoners doen mee als acteur, verhalenverteller, zanger, muzikant, danser en achter de schermen. Bewoners van wie de meesten nog nooit in het Theater aan de Parade zijn geweest. Dit is wijktheater in zijn zuiverste vorm. En daar zijn we hier in Boschveld erg trots op."

Foto: Op 19 december gaven het Boschveldkoor en de Boschveldband een drukbezocht optreden in Copernikkel. Het was meteen een voorproefje voor de voorstelling Familie Boschveld op 18 en 19 januari. (fotograaf: Olaf Smit) ©2017

 

Familie Boschveld
Donderdag 18 en vrijdag 19 januari
Aanvang 19.00 uur (tussentijds aansluiten kan ook)
Vertrek Copernikkel Copernicuslaan 308
Toegang gratis
info@copernikkel.nl / 06 412 095 97

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl