Nieuwjaarsinloop Copernikkel op vrijdag 13 januari

  • Woensdag 4 januari 2017

Presentatie boekje Held van Boschveld

Copernikkel en de bewonersgroepen die daar thuis zijn hebben een prima jaar achter de rug. Een goede reden om daar stil bij te staan en meteen even vooruit te kijken naar 2017. Dat gebeurt tijdens de nieuwjaarsinloop op vrijdag 13 januari om 15.30 in het pand van Copernikkel, aan de Copernicuslaan in het winkelcentrum van Boschveld. Met een glaasje, een kopje thee of koffie en een hapje. Een mooie gelegenheid om bij te praten, plannen te maken en andere bewoners te leren kennen. De BoschveldBand luistert de middag op met fraaie wereldmuziek.

 

Boekje Held van BoschveldOp de nieuwjaarsinloop presenteert Copernikkel een boekje over de tweedaagse muziek en theaterroute die Boschveld 29 en 30 september op zijn kop zette. De voorstelling waarin bewoners, hun verhalen en hun activiteiten de hoofdrol speelden was een groot succes. De reacties waren meer dan lovend. Zo’n vierhonderd bezoekers kwamen op het theaterspektakel af.

 

Voor iedereen

Held van Boschveld was een bijzondere voorstelling waaraan honderd bewoners en mensen van buitenaf meewerkten. Een gebeurtenis om te herinneren. Daarom is er onder dezelfde titel een boekje over de muziek- en theaterroute gemaakt. Met voor en achter de schermen een kijkje in de keuken. Lekker leesbaar, in een fraai jasje en met pakkende foto’s. Op 13 januari ligt het boekje voor iedereen op tafel.

 

Het glas heffen

Ook andere bewonersgroepen timmerden in 2016 flink aan de weg. De Klussendienst en de ReparatieStraat waarin bewoners voor andere bewoners hun handige handen uit de mouwen staken, de BoschveldBand die regelmatig in de wijk optrad, de Boschveldtuin die weer groeide en bloeide en begin 2016 verhuisde. De BoschveldWereldkeuken die de internationale keuken ook dit jaar op de kaart zette, de Buurtvrouwen die bewoners thuis bezochten en de mensen van De Vrije PC die computers herstelden, les gaven en computers weggaven aan bewoners die ze hard nodig hadden. De FietsWerkplaats niet te vergeten waar bewoners fietsen repareerden voor zichzelf en anderen en de NaaiMeet-up waar vrouwen de mooiste kleding maakten.

 

Copernikkel werd in 2016 een coöperatie en de BoschveldWereldkeuken en de Klussendienst brachten ieder een mooie folder uit. Daar heffen we op 13 januari graag het glas op.

Iedereen is van harte welkom op de nieuwjaarsinloop van Copernikkel op vrijdag 13 januari. De inloop begint om 15.30 uur aan de Copernicuslaan 308. Loop even binnen.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl