Nieuw: maandelijks overleg Copernikkel

  • Woensdag 22 februari 2017

‘Wat kunnen we voor elkaar betekenen’

Copernikkel en al de bewonersgroepen die daar thuis zijn, hebben het er maar druk mee. Door al die activiteiten schiet het contact met andere bewoners(groepen) er wel eens bij in. De een weet onvoldoende wat de ander doet. Vragen blijven soms liggen. Bijvoorbeeld hoe je elkaar kunt helpen en versterken. En wat doe je met activiteiten die de hele wijk aangaan? "Hoog tijd voor een bijeenkomst waarop iedereen elkaar kan ontmoeten en bij kan praten," zegt Tanja Embrechts van Copernikkel. "We hebben een eerste bijeenkomst achter de rug. Je zag meteen de waarde ervan. De vijftien bewoners discussieerden en overlegden er op los. Dat gaan we voortaan maandelijks doen. Het volgende Copernikkeloverleg is op 6 maart om 16.00 uur in Copernikkel. Ook weer met dezelfde boodschap: wat kunnen we voor elkaar betekenen."

 

Maandelijks overlegBoschveldWereldkeuken, Klussendienst, ReparatieStraat, FietsWerkplaats, NaaiMeetup, Taalles, Boschveldtuin en De Vrije PC hebben duidelijk behoefte aan meer onderling contact. Dat bleek duidelijk op het eerste overleg van maandag 13 februari. Het ging over stageplaatsen voor jongeren van Boschveld, de opzet van een groep rond jongeren en techniek, hoe we elkaar beter op de hoogte kunnen brengen en houden, een oproep voor meer mensen die huiswerkbegeleiding gaan geven, het toegankelijker maken van de website en nog veel en veel meer.

 

Twee keer feest

Ook de Boschveldtuin kwam aan bod. Bijvoorbeeld de boom- en struikensnoeidag op 18 maart en het naderende feest voor het vijfjarig bestaan en meteen de officiële opening van de tuin op 8 april. Op 13 februari werden ook de eerste voorzichtige stappen gezet voor een wijkfeest met en voor vluchtelingen dat in het late voorjaar of het vroege najaar gaat plaatsvinden. De FietsWerkplaats vangt al veel vluchtelingen op die daar fietsles krijgen en leren fietsen maken.

 

Op de televisie

Enkele bewoners gaan aan de slag met de opmerkingen over de website en hoe we elkaar beter op de hoogte kunnen houden, over communicatie zeg maar. Volgende bijeenkomst is daar al meer over te vertellen. Het idee om de werkwijze van Boschveld en Copernikkel te beschrijven vond bijval. Boschveld staat in de belangstelling. Binnenkort is dat te zien op tv. De EO maakte een uitzending over onder meer de fietswerkplaats aan de Kelvinstraat. Leuk om even te kijken: 9 maart om 17.50 uur.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl