Copernikkel groeit uit jasje en krijgt extra ruimte in tweede winkel

  • Woensdag 23 augustus 2017

Copernikkel groeit en bloeit. Het pand midden in het winkelcentrum van Boschveld kan alle drukte nauwelijks aan. Activiteiten, bijeenkomsten en vergaderingen vragen wisselend en soms tegelijk om aandacht. Bewoners lopen in en uit. De een wil iets weten, een ander komt buurten of een kop koffie drinken. En dat allemaal in één grote ruimte.

NaaiMeet-up verhuist naar nieuw pand
Foto: De vrouwen van de NaaiMeet-up verhuizen hun naaimachines naar Copernikkel 'Tijdelijk'. (fotograaf: Olaf Smit) ©2017

 

Gelukkig heeft Copernikkel sinds kort voor al die activiteiten een tweede winkel tot haar beschikking. Vlakbij, "een paar deuren verder" dan het huidige pand. De ruimte van de gemeente is tijdelijk totdat het winkelcentrum wordt opgeknapt.

De NaaiMeet-up verhuist naar de nieuwe winkel. Misschien gevolgd door De Vrije PC. Maakplaats073, een nieuw initiatief rond techniek, heeft er een vast onderkomen gevonden. Net als de Taalles en sommige vergaderingen. En de huidige Copernikkel? Die gaat door zoals ze al jaren bezig is, alleen in een wat rustiger omgeving.

Leidi Haaijer: "We zijn het pand nu aan het opknappen. Onder meer met een fraaie muurschildering. Op zaterdag 23 september, tijdens Nationale Burendag, gaan we officieel open en is de nieuwe winkel voor iedereen te bezichtigen. Een feestelijk dag met muziek, workshops en nog veel meer waarvoor heel Boschveld is uitgenodigd."

 

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl