Leuk boekje over voorstelling Held van Boschveld in de maak

  • Dinsdag 22 november 2016

Ook nieuwe folder voor BoschveldWereldkeuken


Op 29 en 30 september 2016 was Boschveld het toneel van een tweedaagse muziek- en theatertour. Een voorstelling waarin bewoners, hun verhalen en hun activiteiten de hoofdrol speelden. Met groot succes, want de reacties waren meer dan lovend. Rond de honderdveertig op de eerste avond en tegen de tweehonderdvijftig bezoekers de dag erop kwamen op het spektakel af. Op zes plekken in de wijk kregen zij evenzoveel toneelstukjes te zien. De BoschveldBand verbond die met passende wereldmuziek muzikaal aan elkaar. Een bijzondere voorstelling in een bijzondere wijk. Een gebeurtenis om te herinneren. Daarom is er nu een boekje over de muziek- en theaterroute in de maak.

 

Boekje Held van Boschveld

Zo’n honderd bewoners en mensen van buitenaf werkten aan de voorstelling mee die vooral de tweede avond stond als een huis. Het publiek was enthousiast en liet dat met veel applaus weten. De reacties waren lovend, jubelend zelfs. "Leuk, prachtig gespeeld, mooie wijkverhalen, vrolijk met serieuze ondertoon, heel verrassend," bijvoorbeeld. Iemand zei: "Ik heb vanavond in Boschveld veel helden ontmoet." Hoe waar.

 

Wij allemaal

In de tweede week van januari verschijnt het boekje over de tweedaagse voorstelling. Een verhaal over zweetdruppeltjes en voor het eerst acteren. Over betrokkenheid en saamhorigheid. Een zoektocht naar de Held van Boschveld, waarvan later blijkt dat de held niet in één persoon is te vangen. Er zijn vele helden. Al die bewoners die handen uit de mouwen steken voor elkaar en de wijk. De Held van Boschveld zijn we allemaal, luidde de boodschap van de voorstelling. En ook hier was geen speld tussen te krijgen.


(Uit het boekje)

Hoe aardig

Als Hamdija medebewoner Pieter probeert gerust te stellen, krijgt hij assistentie uit het publiek. Een mevrouw gaat hem helpen om Pieter kalm te krijgen. Ook zij slaat een arm om hem heen. "Rustig maar jongen, alles komt wel goed," zegt ze liefdevol. Hoe aardig. En hoe echt kan een toneelstuk over komen. Terwijl de mevrouw denkt dat Pieter uit de buurt komt, denken sommige toeschouwers dat de mevrouw een rol speelt. Toneel op de vierkante meter. Dat verzin je niet.

 

Een eigen folder

Na eerder de Klussendienst heeft nu ook de BoschveldWereldkeuken een eigen folder. Sinds kort. Het is een lekker leesbare en fraaie uitgave met prachtige foto’s. Een lust voor het oog en kleurrijk als Boschveld zelf. "Lekker thuis uit eten" is de titel van de folder waarin de vrouwelijke koks uitleggen wat ze allemaal in huis hebben. Over de heerlijke gerechten. Met passie gemaakt, recht uit het hart. Wat wil je meer.


De folders van de Klussendienst en de BoschveldWereldkeuken zijn verkrijgbaar in Copernikkel, Copernicuslaan 308 (in het winkelcentrum) of te downloaden bij de desbetreffende initiatieven. Bellen (06 25 21 53 40) of mailen (info@copernikkel.nl) mag natuurlijk ook.

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl