Kom naar de theaterroute Held van Boschveld

  • Donderdag 8 september 2016

Een avontuurlijke muzikale speurtocht door de wijk

 

Afgelopen jaar is er door leden van Copernikkel met buurtbewoners hard gewerkt aan een theaterroute dwars door Boschveld die samen met bewoners wordt opgevoerd. Hoog bezoek verwacht! Wie is die held van Boschveld?


Boschveld is een kleurrijke en actieve wijk. Dat zie je terug aan de vele activiteiten en initiatieven die daar het licht zien. De BoschveldWereldkeuken, de fietswerkplaats, de Klussendienst en de Boschveldtuin - verenigd in coöperatie Copernikkel - zijn daar enkele sprekende voorbeelden van. Maar ook kunst en cultuur gooit ‘achter het station’ hoge ogen. Allerlei voorstellingen en optredens hebben de bewoners van Boschveld al voorbij zien komen. Eind van deze maand is het weer zover. Op 29 en 30 september is Boschveld twee keer het toneel van een spetterende muziek- en theaterroute, met kleine voorstellingen op allerlei plekken in de wijk. De naam is mooi en toepasselijk: Held van Boschveld.Held van Boschveld

 


Vincent Verbeeck en Janneke Franke zijn de kartrekkers van de voorstelling. Tijdens veel gesprekken in de wijk hoorden zij prachtige persoonlijke verhalen. Schrijnend, prikkelend, spannend, triest en grappig. Allemaal verhalen die zij in de muziek- en theaterroute een podium geven.

 

BoschveldBand

De voorstelling gaat over Boschveld en haar bewoners. De muziek- en theaterroute speelt zich op meerdere plekken in de wijk af. Elke locatie heeft een eigen scene. En alle scenes hebben met elkaar te maken. De muzikale begeleiding van de voorstelling is in handen van de BoschveldBand, een muziekgroep die al vele activiteiten in Boschveld heeft opgeluisterd. Studenten van de KW1C-theateropleiding en kinderen van de fietswerkplaats doen ook mee.

 

Lappendeken

De bezoekers van de voorstelling ontdekken gaandeweg dat Boschveld een lappendeken is van mensen met een eigen verhaal. Verhalen van bewoners afkomstig uit allerlei landen in de wereld op zoek naar thuis. Geur, smaak en zich thuis voelen, zijn daarbij de rode draad. Veel bewoners bouwden in Boschveld een nieuw leven op. Steken dagelijks met elkaar de handen uit de mouwen en brengen belangrijke activiteiten tot leven. Zij verbinden mensen en laten het een bij het andere horen. Maar wie is nou de held van Boschveld? Of zijn we het allemaal? De muziek- en theaterroute geeft stap voor stap antwoord.

 

Meedoen?

Wil je meedoen aan de voorstelling als speler of achter de schermen? Bel Janneke via 06 Bel 06 41?20?95?97 of stuur een mailtje naar info@copernikkel.nl.

Kom kijken

Donderdagavond 29 of vrijdagavond 30 september. De voorstelling begint op beide dagen om 19.00 uur. Start bij Copernikkel , Copernicuslaan 308 in het winkelcentrum van Boschveld. De muziek- en theaterroute duurt ongeveer anderhalf uur. Het is een voorstelling door bewoners voor bewoners. Die wil je niet missen! Laat ook even op Facebook weten of je komt en nodig al je vrienden uit!

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl