FietsWerkplaats organiseert voor zesde keer op rij het verkeersexamen

  • Dinsdag 19 april 2016

Alle leerlingen geslaagd

Er mag dan veel veranderen in de wereld, sommige dingen blijven grotendeels hetzelfde. Het fietsverkeersdiploma is daar een mooi voorbeeld van. Al meer dan vijftig jaar. Vroeger deed je je best - voor je vaak eerste diploma - in de hogere klassen van de lagere school, nu zitten de deelnemers in groep zeven van de basisschool. Dinsdag 10 mei was het weer zover. Zo´n vijfentwintig leerlingen van de BBS Boschveld en De Kwartiermaker in Deuteren gingen op pad om te laten zien in hoeverre zij de verkeersregels onder de knie hadden. Of ze wel goed voorrang gaven en vooral of ze veilig fietsten.

Verkeersdiploma

De jongens en meisjes met oranje hesjes aan gingen vier minuten na elkaar van start en reden een route door Boschveld en de Schutskamp. Een enkeling was flink zenuwachtig, een ander reed per ongeluk de verkeerde straat in of haalde links en rechts door elkaar. Maar over het algemeen brachten alle deelnemers het er goed van af.

 

Plusjes en minnetjes

Voor de zesde keer op rij was de organisatie van het verkeersdiploma in handen van de FietsWerkplaats Boschveld. Twaalf vrijwilligers bemanden onderweg acht controleposten. Daar kregen de leerlingen plusjes of minnetjes voor bijvoorbeeld voorrang geven en opletten op ander verkeer. Dezelfde mensen van de controleposten waren na afloop van de fietstocht de examencommissie. De deelnemende leerlingen slaagden allemaal. Vier van hen kregen wel het advies om nog eens te komen oefenen bij de FietsWerkplaats.

 

Vlekkeloos examen

’s Middags was de diploma-uitreiking. Op beide scholen. En met alleen maar geslaagden was iedereen natuurlijk hartstikke trots. Op de eerste plaats de jongens en meisjes zelf, maar ook hun ouders en hun meesters en juffen. En niet te vergeten de mensen van de FietsWerkplaats die weer eens voor een vlekkeloos examen hadden gezorgd.

 

Foto: Trotse leerlingen van BBS Boschveld met hun verkeersdiploma. Achter hen vrijwilligers van de FietsWerkplaats Boschveld. (fotograaf: Olaf Smit) ©2016

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl