BoschveldWereldkeuken is aan zestigste maaltijd toe

  • Maandag 11 april 2016

"We zijn nu zo’n anderhalf jaar bezig," zegt Sakina Lyarnazi, een van de kartrekkers van de BoschveldWereldkeuken. "En we zijn inmiddels aan onze zestigste opdracht toe. Het gaat om lunches, maaltijden en hapjes. Voor kleine en grote gezelschappen. In de Brede Bossche School (BBS) hebben we een mooie keuken tot onze beschikking. Het loopt hartstikke goed."

Eigenlijk is de BoschveldWereldkeuken al langer bezig. In ’t klein. Maar toen de vrouwelijke kBoschveldWereldKeukenoks uit oorspronkelijk allerlei landen van de wereld de keuken in de BBS betrokken, ging de wereldkeuken zeg maar echt uit de startblokken. Sindsdien hebben de wereldvrouwen allerlei gerechten op tafel getoverd voor groepen van minimaal acht tot als het moet duizend personen. Catering en hele maaltijden. Lekker, internationaal en niet duur.

 

Mond-tot-mond

Sakina: "We koken voor groepen in de wijk, in andere Bossche wijken en zelfs van buiten Den Bosch. Pas bijvoorbeeld in de Groote Wielen en binnenkort voor twee jarige vriendinnen. Dan koken we voor honderd gasten. We moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame van tevreden klanten. Nou, dat zit wel goed, we groeien met de dag. We gaan nu ook kookworkshops opzetten. Dat wordt de nieuwe tak onze BoschveldWereldkeukenboom."

 

Leuk uit eten

"Op vrijdagavond koken we voor zo’n vijftien wijkbewoners. We hebben al heel wat van deze wijkmaaltijden achter de rug. Ik schat zo’n dertig tot veertig. Gezellig en voor een klein bedrag. Goed voor de verbondenheid en saamhorigheid. En ook dan internationaal. Gerechten uit allerlei landen komen op tafel. Leuk uit eten in je eigen buurt."

 

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl