AZC dankt Fietswerkplaats

  • Woensdag 15 juni 2022

'AZC dankt Fietswerkplaats'

Geld ingezameld voor lekkere dingen

 

Foto en tekst: Olaf Smit 

 

De Fietswerkplaats heeft zo’n 5 weken lang - op de woensdagen - fietsles gegeven bij het AZC in Rosmalen. Nu gebeurt het bij de Fietswerkplaats zelf. Om de lesgevers daarvoor te bedanken hadden de bewoners van het AZC geld ingezameld voor een pakket vol lekkers. Marinda en Charles uit Zuid-Afrika die zelf ook op het AZC verblijven overhandigden dit tijdens de fietsles.

 

Op de foto: De leerlingen, lesgevers en Marinda en Charles (tweede en derde van rechts) en al het lekkers!

 

Fietsles
Zo’n twee maanden geleden meldden wij hier al dat Ahmad, Hunar, Janneke en Jeannette fietsles gaven aan vluchtelingen op het AZC in Rosmalen. En dan met name aan jongeren zodat deze weer op een veilige manier naar scholen in Den Bosch en Rosmalen konden fietsen. Marinda en Charles hielpen daar bij. Ook zij verblijven op het AZC. Sinds een paar weken gaat de Fietswerkplaats niet meer naar het AZC maar komen mensen die les willen krijgen met de bus naar de Kelvinstraat. Nu zijn dat vooral volwassenen. De fiets is voor hen vaak de enige manier om ergens te komen. Bovendien kunnen ze hun kinderen nu -als dat nodig is- naar school begeleiden.

 

Geld ingezameld
Als dank voor alle hulp bij de fiets-oefeningen hadden Charles en Marinda geld ingezameld bij de bewoners van het AZC. Koffie, thee, koekjes en andere lekker dingen werden daar voor gekocht en op woensdag 15 juni werd dit alles feestelijk overhandigd op de Fietswerkplaats. (En we smulden nog lang en gelukkig)

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl