Speciale Wijkmaaltijd verzorgd door studenten Yuverta
Kell, Roselie, Marit, Silke, Anoek, Elise en Robine hebben opdracht vanuit hun opleiding Yuverta Voeding een 'evenement' op poten te zetten en uit te voeren van A tot Z. Daarom waren ze voor de Wijkmaaltijd van vrijdag 28 april verantwoordelijk voor het bedenken van het menu, de inkoop, het koken, het uitserveren en weer afruimen, afwassen en opruimen van alle gebruikte spullen.
Tekst & foto's: Joanda van Geffen
(Foto: De gasten van de Wijkmaaltijd krijgen het speciale menu geserveerd door de Yuverta-studenten)
Het menu
Op het volledig vegetarische menu stond: als voorgerecht: Rijkgevulde heldere groentesoep geserveerd met brood, als hoofdgerecht: Chili sin Carne. Het vegetarische broertje (of zusje) van Chili con Corne met o.a. bruine bonen, maïs, paprika en kidneybonen en als nagerecht: Brownies. Een verrassend lekkere chocolade traktatie op basis van zoete aardappelen. Het menu werd afgesloten met een luid applaus en koffie en thee.
De samenwerking was een dusdanig succes en leuke ervaring voor alle partijen dat deze constructie in een nieuw studiejaar weer in de herhaling zal gaan.
(Foto: De zes Yuverta-studenten ontvangen luid applaus na de maaltijd)
Health Innovation HAS
Behalve de studenten van Yuverta waren er ook studenten Health Innovation van de HAS aangesloten bij de Wijkmaaltijd. Waaronder Anouk Jansen. Zij werkt met enkele collega HAS-studenten (en de Yuverta-Voeding studenten) aan een onderzoek om beeld te krijgen van de voedselkennis - in de aller breedste zin van het woord - van bewoners van Boschveld. Zij hadden tijdens het eten een hele berg gespreksonderwerpen voor aan tafel voorbereid.
Gemeente
Het onderzoek wordt overigens gedaan in opdracht van de gemeente 's-Hertogenbosch. Anouk zal de komende weken vaker in Boschveld te vinden zijn voor dit onderzoek. Enkele HAS studenten hebben ook het plan opgevat om een Buurt-picknick te organiseren. Die zal in de loop van het jaar nog volgen.