Klussendienst wordt 'Klusteam'

  • Woensdag 24 april 2024

Nieuwe coördinator bij Klusteam

 

Klussendienst wordt ‘Klusteam’

 

Tekst + foto: Olaf Smit

 

Het is een tijdje stil geweest rond de Klussendienst van Copernikkel. Het vertrouwde gezicht van Abdyl, coördinator van de Klussendienst, is er niet meer en het aantal klussen werd ook minder. Tijd voor actie. Inmiddels is er een nieuwe coördinator én de naam van de Klussendienst is veranderd in het Klusteam. Geld is vrij gekomen uit een project om dit Klusteam vorm te geven.

 

Het Klusteam aan de slag bij het Fietshuis. Een afscheiding is gemaakt middels een schuifdeur die van een mooie blauwe verflaag wordt voorzien. Links het vertrouwde gezicht van Hamdia en midden Maurits

 

Maurits
Maurits Raafs, zo heet onze nieuwe klussen-coördinator. Maurits is 45 jaar en woont in de Graafsewijk. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in techniek en hoe apparaten werken en in elkaar steken. Maurits was ook altijd aan het klussen. Zijn motto: ‘fouten maken mag, daar leer je alleen maar van’. Hij heeft 18 jaar in de zorg gewerkt, tot september 2022. Daarna is Maurits allround klusser geworden. Als zelfstandig ondernemer (ZZP’r), 4 dagen in de week. En nu dus 1 dag in de week, op maandag, coördinator van het Klusteam.

 

Boschveld Klust
De financiële middelen om het een en ander mogelijk te maken komen van een door Copernikkel gewonnen ‘pitch’ bij LSA in Utrecht (lees hier meer over). Kort gezegd: Copernikkel (Suzanne en Janneke) presenteerden daar een plan , ‘Boschveld Klust’, om het Klusteam voor de komende jaren nieuw leven in te kunnen blazen. Dat leverde een leuk bedrag op waarmee de klussers voorlopig aan de slag kunnen gaan.

 

Klusteam  
Met de nieuwe coördinator is meteen maar ook de naam van de Klussendienst veranderd: ‘Klusteam’ is het geworden omdat we het zoals Maurits zegt ‘met z’n allen doen’. Dat wil zeggen, Maurits en de klus-vrijwilligers. Bedoeling is dat hij de vrijwilligers gaat aansturen en begeleiden bij hun klusjes zoals boren, timmeren, schilderen of een tuin netjes maken. Kleine klusjes zijn het, voor bewoners van huurwoningen in Boschveld die dat zelf niet kunnen.

 

Eigen plek
Tot nu toe liggen de spulletjes en gereedschappen die gebruikt worden voor de klussen opgeslagen bij Copernikkel. Maar binnenkort krijgt het Klusteam een eigen ruimte in een garagebox achter de Kelvinstraat. Deze ruimte wordt beschikbaar gesteld door BrabantWonen en daar zijn we heel blij mee. Het Fietshuis zit daar al, in een andere garagebox,  samenwerking ligt dus voor de hand, zie foto bij dit artikel. Gedacht kan worden aan uitwisseling van materiaal en gereedschappen en wellicht vrijwilligers. Nu we het er over hebben: mocht je interesse hebben om als klusser aan de gang te gaan stuur dan een mail aan klusteam@copernikkel.nl. Bel 06-25 21 53 40 (Copernikkel) of 06-42 96 03 33 (Klusteam). Je kan natuurlijk ook gewoon gezellig binnen lopen bij Copernikkel aan de Copernicuslaan in Boschveld voor meer informatie. Al is het maar voor een bakkie koffie.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl