Winterconcert zorgt voor warmte

  • Vrijdag 17 februari 2023

Winterconcert zorgt voor warmte

Boschveldband treedt weer op

 

Tekst & foto's; Olaf Smit

 

Ook al zo langzamerhand een traditie bij Copernikkel, het Winterconcert van en door de Boschveldband. Deze keer zonder het Boschveldkoor maar wel met een gastoptreden van het zangduo ‘Marie en Antoinette’.

 

 

De ‘zaal’ op Copernicuslaan 308 was goed gevuld op vrijdag 17 februari toen de band haar eerste optreden in het nieuwe jaar gaf. Andere wereldmuziek werd ten gehore gebracht en Suzanne speelde samen met Janneke een dubbelconcert van Bach op viool. Niet gemakkelijk voor zo’n kritisch publiek maar afgaande op het applaus heeft Bach zich zeker niet omgedraaid.

 

Van een geheel andere orde was het tangonummer van de Argentijnse componist Piazolla, gespeeld door Janneke op viool en Pieter op gitaar. Sfeervol en gevoelig. De liedjes van ‘Marie en Antoinette’ kunnen we lichtvoetig noemen, wat losser qua tekst en gezongen met een knipoog. Lisette en haar zoon speelden nog een jazzy-versie van het carnavalsnummer ‘een bloemetjesgordijn’; verrassend en mooi.

 

Janneke en Pieter spelen een Argentijnse tango

 

 

Marie &Antoinette

 

Een zeer afwisselend programma dus waarbij maar weer eens duidelijk werd dat er veel muzikaal talent schuilt in Boschveld. En terwijl de bezoekers een donatie konden doen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije voorzag Tjeu, de jongste zoon van Janneke, het publiek van de nodige drankjes.

 

Met zo veel warmte en gezelligheid voelde het op weg naar huis allemaal wat minder koud

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl