Gastvrouwen, gastheren en Bossche bollen

  • Dinsdag 14 februari 2023

Gastvrouwen, gastheren en Bossche bollen

Training Gastvrouwen- en heren op Valentijnsdag

 

Foto's en tekst: Olaf Smit

 

Als Gastvrouw ben je het gezicht van Copernikkel. Ze komen naar je toe als je voor de eerste keer binnen komt en helpen je, onder het genot van een kopje koffie of thee, met je vraag of probleem. Het kan zijn dat je wordt doorverwezen naar iemand van de Copernikkel-initiatieven of een andere instantie. Ze weten niet alles maar je wordt altijd geholpen. Op dit moment zijn er zo’n 6 Gastvrouwen maar bij een trainingsbijeenkomst op 14 februari (Valentijnsdag) waren er ineens ook 2 mannen, Charles en Esko. Vanaf nu zijn er dus ook Gastheren bij Copernikkel.

 

De training, er werd ook veel gelachen

 

Training
Omdat er altijd wel iets te leren valt werd er op die dag bij Copernikkel een soort van training gegeven hoe je met bezoekers om kunt gaan en telefoontjes beantwoorden. Onze stagiaire Twieke had het een en ander georganiseerd en geregeld. Janneke en gastacteur Pieter (ook wel bekend van de Boschveldband) ondersteunden haar tijdens de bijeenkomst. Bedoeling van de training was ook te weten te komen waar de Gastvrouwen en -heren tegen aan lopen en wat ze moeilijk vinden. Tegelijkertijd wilde men graag het teamgevoel versterken en erkenning geven aan de inzet van de dames en heren. Er werd enthousiast geoefend met telefoongesprekken en ook een nepbezoekje van een ‘lastige’ bezoeker werd nagespeeld. Esko wist er wel raad mee.

 

Esko (links) ontvangt een 'bezoeker'

 

Bossche bollen
Na de lunch stond er een meer ontspannen onderdeel op het programma; chocolade bollen maken bij bakkerij Royaal aan de Visstraat. Onder leiding van een Bossche-bollen-deskundige leerden de Gastvrouwen en -heren hoe chocolade te smelten en echte slagroom te kloppen. Met het nodige kunst- en vliegwerk werden vervolgens de soezen ruimhartig in de chocolade gedoopt en goed gevuld met slagroom. Jan de Groot zou er jaloers op zijn. Ieder kreeg twee bollen mee naar huis.

 

 

Valentijnsdag
Bij je volgende bezoek aan Copernikkel loop je dus kans te worden getrakteerd op eigen gemaakte sjekladebollen. Wil je echter geen risico lopen dan mag je ze ook zelf meenemen. En de overeenkomst met Valentijnsdag? Je wordt hoe dan ook liefdevol ontvangen door ons team van enthousiaste Gastvrouwen en -heren. Met of zonder Bossche bol.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl