Fietshuis en Facebook

  • Woensdag 1 november 2023

Fietshuis en Facebook

sympathieke initiatieven onder de loep

 

Tekst; Olaf Smit
Foto's; Het Fietshuis

 

Bij het Fietshuis aan de Kelvinstraat zijn ze goed bezig. Sinds begin dit jaar hebben Jochem en Albert (en een hoop vrijwilligers) er de schouders onder gezet om er iets moois van te maken. 2 jonge gasten met nieuwe ideeën en een enthousiaste uitstraling. Op hun Facebook-pagina is goed te volgen waar ze de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. We hebben er twee sympathieke berichtjes voor u uitgelicht, mocht u ze hebben gemist.

 

Zilvano (rechts) en Natnaël geconcentreerd aan het werk met hun fietsjes in Het Fietshuis

 

Zo zijn daar Zilvano en Natnaël, twee vriendjes uit Boschveld die regelmatig bij het Fietshuis zijn te vinden. Ze hebben hun tijd daar goed besteed met het oppimpen van twee choppers. Deze fietsen waren gedoneerd maar hadden duidelijk een opknapbeurt nodig. Gelukkig hadden deze boys tijd én glimmende oogjes toen ze de fietsen zagen. Samen met Jochem zijn de choppers uit elkaar gehaald, gepoetst, ontroest, bestikkerd en daarna weer helemaal opgebouwd. Op school hadden Zil en Natoe dan ook de vetste fietsen en helemaal zelf in elkaar gezet.

 

Keistoer!

 

Een tweede positief verhaal komt van Ria. Ria had online (via de computer dus) een driewieler gekocht. Daarmee kan ze wat verder van huis want de beentjes raken wat versleten. Maar toen kwam de fiets in onderdelen binnen bij Ria en lukte het niet hem op de weg te krijgen. Nou, dan fixen wij dat toch zeiden ze bij Het Fietshuis. Zo gezegd zo gedaan en na een ochtendje sleutelen kon Ria voor het eerst sinds lange tijd weer een eindje fietsen.

Twee mooie voorbeelden hoe jong én oud geholpen kan worden met hulp van Het Fietshuis. Goed gedaan jongens!

 

Ria, 'blij dat ik rij'

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl