Dagje uit voor alle Copernikkels

  • Vrijdag 22 september 2023

Ruim veertig Copernikkels bij eerste 'dagje uit'

Via de Bossche Binnendieze naar een lunch uit het Midden-Oosten

 

Foto's: Olaf Smit
Tekst: Joanda van Geffen

 

De koks van de Wereldkeuken zijn al wel eens een dagje met elkaar op pad geweest, de gastvrouwen hebben al eens samen Bossche Bollen leren maken en de mensen van de Fietswerkplaats zijn destijds regelmatig met elkaar op avontuur geweest. Maar al die mensen tegelijk, dát was nog niet eerder gebeurd. Tot vrijdag 22 september. Toen verzamelden ruim veertig vrijwilligers van Copernikkel zich voor het eerste 'Dagje Uit' met collega-Copernikkels.

 

 

Organisatiecomité
Mensen van de ReparatieStraat, Het Fietshuis, de Boschveldtuin, Wij Gaan Fietsen Maken, de Gastvrouwen &-heren, koks van de Wereldkeuken, Copernikkelkoor, Boschveldband, bestuur en zelfs de fotograaf was er bij.

Selma Kromhout (NaaiMeetUp) en Marinda Snoer (Wereldkeuken) hadden de organisatie op zich genomen. Zo'n hele meute in beweging krijgen is nog geen makkie. Maar het organisatiecomité was niet zomaar voor één gat te vangen: elk 'Copernikkeltje' kreeg een persoonlijke uitnodiging. Van papier. Heel tastbaar en concreet. Dat 'boost' de opkomst.

 


(Foto: Selma, links vooraan, en Marinda, rechts vooraan, begeleiden de hele Copernikkel-optocht richting binnenstad)

 

Binnendieze
Na een kopje koffie of thee bij Copernikkel aan de Copernicuslaan vertrok een hele stoet te voet naar de Uilenburg voor een rondvaart over de Binnendieze. Voor Bosschenaren altijd een feestje en voor een deel van de Copernikkeltjes iets wat ze nog niet eerder hadden gedaan. Nog leuker dan natuurlijk! 

 

Yalla Yalla
Aansluitend op de vaartocht over de Binnendieze hadden Selma en Marinda een lunch geregeld. Eentje die geschikt was voor iedereen: van de (halal) vleeseters tot de veganisten binnen de gelederen. Bij Yalla Yalla Foodbar in de Postelstraat was deze diverse club mensen van harte welkom.

Het was even passen en meten om iedereen een plekje te geven. Dat ging gepaard met behoorlijk wat volume. Het deed even denken aan de vogels die 's avonds hun plekje weer opzoeken in de beschutting van de platanen aan de Christiaan Huygensweg in Boschveld. Maar toen het heerlijke eten op tafel kwam viel al vrij snel een genoeglijke stilte over de deelnemers neer. 

 

(Foto: Lunchen met heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten bij Yalla Yalla Foodbar)

 

Groepsfoto
Zo'n dag schreeuwt natuurlijk om een groepsfoto. En die hebben we dan ook. En daar zijn we best trots op.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl