Breien aan de GROOTse Levende Vlag

  • Vrijdag 5 mei 2023

Op Bevrijdingsdag breien aan de GROOTse Levende Vlag

Onderdeel worden van een groter geheel

 


Foto: Marianne van Heeswijk

 

Op Bevrijdingsdag kon je weer mee komen breien en haken aan de Levende Nederlandse Vlag. Dit community art project van De Stichting Ik Sta Voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap wordt de komende jaren artistiek ingezet op verschillende locaties in het land waarbij de dialoog wordt aangegaan over Vrede, Vrijheid & Vriendschap. Door een stukje Rood, Wit of Blauw te haken, breien, naaien word je onderdeel van een groter geheel.

 

Waarom de Levende Vlag?
Het idee voor de Levende Vlag ontstond in 2020 toen Nederland 75 jaar bevrijd was. Vrede is kwetsbaar, lijkt soms vanzelfsprekend maar is het niet. Vrede hangt samen met Verdraagzaamheid, Vrijheid & Vriendschap. Initiatiefneemster Marianne van Heeswijk legt uit: "Samen vormen we Nederland, vallen we onder de Nederlandse vlag en voelen we ons vrij en geborgen onder deze vlag waar de democratie een groot goed is. In dit project willen we uitdragen dat iedereen mee mag doen, erbij hoort en welkom is. Dat de Nederlandse Vlag weer van ons allemaal wordt, als symbool van verbroedering, dat we dankzij verschillen samen kleurrijk Nederland vormen."

Meedoen
Voor de Nederlandse Vlag, die 30 x 45 meter wordt, zijn al aardig wat meters gemaakt. In november 2022 stond de teller op ruim 2000 bijdrages, oppervlakte ongeveer 11 x 10 meter. Alle inwoners van Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen aan dit communityproject. Door een stukje Rood, Wit of Blauw te haken|breien|naaien word je onderdeel van een groter geheel. De vlag als uniek symbool voor eenheid ondanks verschil in herkomst en achtergrond, gevlucht en bevrijd, jong & oud.

Van elkaar leren
Bij Copernikkel tref je regelmatig ijverig breiende of hakende mensen aan die vaak ook van elkaar de kunst van het haken of breien opdoen. Door de Levende Vlag. Gezellig bij een kopje thee of koffie.Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl