Boschveld Live in de BBS

  • Dinsdag 4 juli 2023

Boschvelders laten van zich horen

Boschveld Live in BBS

 

Tekst: Misjel van Gerwen
Foto: Olaf Smit

 

 

“Ik woon in Boschveld,
Ik woon in Boschveld,
Ik woon daar goed, woon daar goed,
woon daar goed, goed, goed.
Ik wil daar blijven, nooit meer weggaan,
Want het is hier veel te goed!”

 

Deze tekst schalde op 4 juli door de zaal van de BBS tijdens Boschveld Live. Ter plekke geschreven door één van de bezoekers op de muziek van Bella Ciao. Dit aanstekelijke partizanenlied werd vol vuur gezongen door de Boschveldband onder leiding van onze dirigent Janneke. De band daagde bezoekers uit om ter plekke een eigen tekst hierop te schrijven. Die werd daarna ook meteen gezongen. Drie teksten haalden de microfoon, waaronder dus deze lekkere recht-toe-recht-aan meezinger.

 

(Foto: Het was lekker druk tijdens Boschveld Live)

 

De hele avond stond in het teken van de muziek met live talent uit Boschveld. In de weken vooraf repeteerde de band vier keer en iedereen mocht daarbij aansluiten. En dus mee optreden tijdens Boschveld Live. Dat resulteerde in een Boschveldband Extended. Een cellist, een trompettist en een compleet projectkoor van 7 vrouwen sloten zich aan. Razendknap hoe na zo'n korte tijd deze mensen erbij stonden alsof het nooit anders geweest was.

(Foto: Het koor en de band)

 

Extra bijzonder was een solo-optreden van de Bosnische zanger Esko Tandirelic. Voor het eerst van zijn leven achter de microfoon zong hij vol passie het Bosnische Bez tebe ne mogu zivim van Halid Beslic, ook wel de André Hazes van de Balkan genoemd. Prachtig om op deze manier de kleurrijke etnische samenstelling van de buurt te vieren.

(Foto: Esko Tandirevic achter de microfoon)

 

Een ander bijzonder moment in de avond was het optreden van kinderstadsdichter Nephele Petridis. Ook een talent uit Boschveld.

(Foto: Kinderstadsdichter Nephele Petridis)

 

De avond werd op een gezellige en gevatte manier aan elkaar gepraat door presentator Laurens van Voorst. 
Tussen de muziek door wist Laurens nog de nodige mensen aan de tand te voelen over andere zaken die in Boschveld spelen. Al met al een mooie avond die door 60 tot 70 bezoekers werd bijgewoond. Met als uitsmijter nog eenmaal de Boschveld-versie van Bella Chiao. Boschveld Live is een blijvertje.

(Foto: Presentator Laurens van Voorst)

 

(Foto: Het publiek genoot van de avond)

 

(Foto: Ook Selma van de NaaiMeetUp liet van zich horen)

 

(Foto: Het bewonerskoor met rechts dirigente Janneke)

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl