Wijkmaaltijd & Seizoenafsluiter

  • Vrijdag 15 juli 2022

‘Wijkmaaltijd voor Copernikkeltjes’

 

Aansluitend feestje als Seizoenafsluiter

 

Tekst: Joanda van Geffen
Foto's: Olaf Smit

 

De eerste Copernikkel Wijkmaaltijd sinds lange tijd is een feit. Vrijdag 15 juli werd bij Copernikkel het seizoen afgesloten met een klein feestje in de Boschveldtuin en een Wijkmaaltijd. De koks van de BoschveldWereldkeuken hadden heerlijke dingen gemaakt maar er werd ook allerlei lekkers meegebracht naar de tuin door wijkbewoners. Selma, van de NaaiMeetUp, kookte in de 'heksenketel' van de Boschveldtuin boven een vuurtje ook nog een heerlijke soep.

(Foto: Jong en oud was aangeschoven voor het heerlijke eten in de Boschveldtuin.)

 

'Lang zal ze leven!'
Er werd ook nog even stilgestaan bij de geboorte van Lorin Zahra. De eerste dochter van Tufan en eerste kleindochter van Ilknur, beide koken wel eens voor de Wereldkeuken. Dus werden Ilknur, Tufan en Lorin uit volle borst toegezongen door iedereen, onder begeleiding van Franko op gitaar. 

 

Wijkmaaltijd
Op 30 september gaat de Wijkmaaltijd weer van start. Elke laatste vrijdag van de maand koken buurtbewoners (en koks van de Wereldkeuken) een maaltijd voor elkaar. Wijkbewoners van Boschveld, Deuteren en Paleiskwartier kunnen zich dan vooraf opgeven en aanschuiven. De Wijkmaaltijd is bedoeld voor mensen met een kleine beurs en voor mensen die een zogenoemde 'uitgestelde maaltijd' willen doneren aan een (onbekende) bewoner die weinig geld heeft en zo toch deel kan nemen aan de Wijkmaaltijd. De bijdrage voor de Wijkmaaltijd is €6,- per persoon.

 

Meer foto's zien die Olaf heeft gemaakt van deze dag? Hier is het fotoalbum!

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl