Weggeefboekenkast en bibliotheekkar

  • Zaterdag 30 juli 2022

Nieuwe weggeefboekenkast en bibliotheekkar

 

'Door bijdrage uit Wijk- en Dorpsbudgetten'

 

Tekst: Joanda van Geffen
Foto's: Olaf Smit

 

Door middel van een bijdrage uit de Wijk- en Dorpsbudgetten hebben we een stevige bibliotheekkar voor buiten én stevige boekenkasten voor binnen kunnen aanschaffen. Na jaren succesvol een mini-bieb buiten te hebben gehad en een weggeefboekenkast binnen waren beiden erg aan vervanging toe.

Foto: Abdyl bij de nieuwe bibliotheekkar en weggeefboekenkast bij Copernikkel.

 

Bereikbaar
​​​​​​​In 2018 begon Selma Kromhout bij Copernikkel een weggeefboekenkast in te richten. Dat bleek een succesnummer te zijn. Tot Corona werd er goed gebruik gemaakt van de boekenkast binnen. Maar toen kwam de eerste lock-down en mochten we niemand meer ontvangen. Honderden boeken werden zo onbereikbaar voor de buurtbewoners en langslopende winkelaars. Al snel werd van een nood een deugd gemaakt door buiten een klein (maar niet helemaal stabiel) boekenrekje neer te zetten. Daarmee werden de boeken weer bereikbaar voor iedereen. 


Succes
Vanwege het succes van de mini-bieb buiten werd het gammele rekje al vrij snel vervangen door een iets steviger kastje op wielen. Maar ook dat had zwaar te lijden onder het steeds weer naar binnen en naar buiten gebracht worden bij openingstijd en sluitingstijd. Daarnaast waren de kasten bij Copernikkel binnen intussen eigenlijk hard nodig voor iets anders. De bijdrage uit de Wijk- en Dorpsbudgetten voor stevige en extra kasten kwam daarom als geroepen!

 

Website mini-bieb locaties
De mini-bieb bij Copernikkel is inmiddels opgenomen op de overzichtswebsite van www.minibiebs-denbosch.nl. Daar staan alle mini-biebs op binnen de gemeente 's-Hertogenbosch. Als je er zelf nog een in de buurt kent die er niet op staat kun je die via deze website ook aanmelden.

 Copernikkel

Teksten: Wim van Deurzen
Fotografie: Olaf Smit
Huisstijl: Amelieke van de Lavoir
Webdesign: Joanda van Geffen

Contact opnemen

Copernikkel
Copernicuslaan 308
5223 ER ’s-Hertogenbosch

 06 25 21 53 40
 info@copernikkel.nl